Gorenjska
918 ogledov

Po obvoznici mimo Vodic stekel promet

Vodice, obvoznica, cesta, promet
1/2
Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo
Po novi obvoznici mimo Vodic je danes ob 15. uri stekel promet. Obvoznica, dolga okoli 2,3 kilometra, bo po pojasnilih direkcije za infrastrukturo bistveno izboljšala pretočnost, prometno varnost in dostop zgornjega dela osrednje Slovenije na avtocestno omrežje ter vzpostavila hitrejšo povezavo med štajerskim in gorenjskim avtocestnim krakom.

Zaradi največje naravne katastrofe, ki je Slovenijo prizadela v začetku avgusta, so se na ministrstvu za infrastrukturo odločili, da danes zaradi drugih prednostnih nalog ne bo uradnega dogodka na novi obvoznici.

Gradbena dela so obsegala izgradnjo obvoznice s štirimi semaforiziranimi štirikrakimi križišči. Za višjo raven prometne varnosti so v križiščih uredili prečkanje kolesarjev in pešcev, je objavila direkcija za infrastrukturo.

Dela so obsegala še izvedbo deviacij treh odsekov regionalnih cest (Zbilje-Vodice, Vodice-Moste in Vodice-Šmartno) in občinske ceste Franca Seška, delno ureditev avtocestnega priključka Vodice, izvedbo dveh škatlastih prepustov, regulacijo dveh potokov, protihrupno zaščito, ureditev odvodnjavanja ceste s tremi zadrževalnimi in čistilnimi bazeni ter prestavitev obstoječih komunalnih vodov.

Vodice, obvoznica, cesta, promet | Avtor: Fb Info Pot Fb Info Pot

Pogodbena vrednost gradbenih del znaša 6,95 milijona evrov, od tega je direkcija zagotovila 5,88 milijona evrov, Dars skoraj 600.000 evrov, Občina Vodice pa dobrih 470.000 evrov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 22:32 21.avgust 2023.

    Upam, da zdaj ne bo trajalo 10 let, da jo podaljšajo še tistih par kilometrov do mengeške obvoznice in tako semaforizirano križišče v Mostah, katerega ga brez rušenja objektov ni možno posodobiti, vsaj delno razbremenijo jutranje in popoldanske konice med delavniki!?