Po padcu s kolesa se je kotalil po pobočju

Foto: Epa Fotografija je simbolična.
Foto: Epa Fotografija je simbolična.
Včeraj, v nedeljo, so policisti na Gorenjskem prejeli 12 obvestil o prometnih nesrečah, od teh so bile štiri s telesnimi poškodbami. V vseh štirih so se lažje poškodovali kolesarji.
Oglej si celoten članek

V Škofji Loki je kolesar zapeljal s pločnika in padel.

V Selcih je kolesar padel zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti in peska na ovinku ceste.

V Kranju je kolesar padel po trčenju v robnik.

Na območju Radovljice pa je kolesar z vozišča zapeljal na bankino, padel in se kotalil po pobočju. Bil je pod vplivom alkohola (0,73 mg/l).

"Kolesarji bodo v prihajajočem obdobju vedno več udeleženi v prometu, sorazmerno s povečano udeležbo pa bo predvidoma raslo tudi število nesreč in tveganje zanje. Zato pozivamo k varni vožnji s kolesom, uporabi zaščitne opreme in kolesarskih površin ter k vidnosti in upoštevanju prometih pravil. Druge voznike pa pozivamo predvsem, naj kolesarjav ne spregledajo. Na vse udeležence apeliramo, naj bodo strpni eden do drugega in naj varno souporabljajo prometne površine!" je zapisal mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj.

Divjad v dveh dneh dvakrat na avtocesti

Policisti pa opozarjajo k previdnosti in prilagajanju hitrosti tudi zaradi velikega števila srnjadi ob cestah. V soboto popoldne je na cesti Koroška Bela–Jesenice v divjad trčila motoristka. Po trku je padla in se lažje poškodovala. V petek in soboto je bila divjad povožena na cesti Medvode–Kranj in na avtocesti med Podtaborom in Strahinjem.

Samo včeraj, v nedeljo, pa so divjad po podatkih PU Kranj povozili na cestah Hrušica–Mojstrana, Lancovo–Lesce, Retnje–Tržič, Kranj–Bašelj, v Kovorju in na avtocesti pri Torovem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.