Gorenjska
2227 ogledov

Po padcu s kolesa se je kotalil po pobočju

kolo Epa Fotografija je simbolična.
Včeraj, v nedeljo, so policisti na Gorenjskem prejeli 12 obvestil o prometnih nesrečah, od teh so bile štiri s telesnimi poškodbami. V vseh štirih so se lažje poškodovali kolesarji.

V Škofji Loki je kolesar zapeljal s pločnika in padel.

V Selcih je kolesar padel zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti in peska na ovinku ceste.

V Kranju je kolesar padel po trčenju v robnik.

Na območju Radovljice pa je kolesar z vozišča zapeljal na bankino, padel in se kotalil po pobočju. Bil je pod vplivom alkohola (0,73 mg/l).

"Kolesarji bodo v prihajajočem obdobju vedno več udeleženi v prometu, sorazmerno s povečano udeležbo pa bo predvidoma raslo tudi število nesreč in tveganje zanje. Zato pozivamo k varni vožnji s kolesom, uporabi zaščitne opreme in kolesarskih površin ter k vidnosti in upoštevanju prometih pravil. Druge voznike pa pozivamo predvsem, naj kolesarjav ne spregledajo. Na vse udeležence apeliramo, naj bodo strpni eden do drugega in naj varno souporabljajo prometne površine!" je zapisal mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj.

Divjad v dveh dneh dvakrat na avtocesti

Policisti pa opozarjajo k previdnosti in prilagajanju hitrosti tudi zaradi velikega števila srnjadi ob cestah. V soboto popoldne je na cesti Koroška Bela–Jesenice v divjad trčila motoristka. Po trku je padla in se lažje poškodovala. V petek in soboto je bila divjad povožena na cesti Medvode–Kranj in na avtocesti med Podtaborom in Strahinjem.

Samo včeraj, v nedeljo, pa so divjad po podatkih PU Kranj povozili na cestah Hrušica–Mojstrana, Lancovo–Lesce, Retnje–Tržič, Kranj–Bašelj, v Kovorju in na avtocesti pri Torovem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.