Podbreška potica na daljavo

Foto: Jernej Jeglič Predstavitev Podbreške potice septembra 2020 na Brdu pri Kranju.
Foto: Jernej Jeglič Predstavitev Podbreške potice septembra 2020 na Brdu pri Kranju.
Ljudska univerza Kranj, Medgeneracijski center Naklo in Kulturno društvo Tabor Pobrezje bodo prihodnja dva četrtka, 10. in 17. decembra, vsakič ob 17. uri, izvedli kulinarični delavnici z naslovom Podbreška potica.
Oglej si celoten članek

Podbreška potica je kulinarična posebnost: nadev je iz suhih krhljev jabolk ali suhih krhljev hrušk viljamovk ali suhih tepk in suhih jabolčnih krhljev. Večino sestavin za podbreško potico pridelajo v lokalnem okolju.
A ker priprave in peke v času epidemije ni mogoče izvesti v živo, bodo vsi, ki jih to zanima, lahko postopek spremljali preko videokonferenčnega sistema zoom.
Prijave zbirajo na e-naslov mck-prijava@luniverza.si do 14. ure istega dne, ko poteka delavnica, poslati pa je treba svoje ime, priimek in telefonsko številko. Poslali vam bodo povezavo.
Podbreško potico bosta v kmečki sobi Pr Falent v Podbrezjah pripravljali mojstrici Veronika Aljančič (zmagovalka izbora NAJ potica Dvor - Jezeršek leta 2018) in Marija Štaut (zmagovalka Festivala velikonočne potice - Grad Otočec leta 2019). V zadnjem delu zoom delavnice pa boste lahko zastavili tudi vprašanja.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.