Gorenjska
174 ogledov

Podbreška potica na daljavo

Podbreška potica na Brdu pri Kranju Jernej Jeglič Predstavitev Podbreške potice septembra 2020 na Brdu pri Kranju.
Ljudska univerza Kranj, Medgeneracijski center Naklo in Kulturno društvo Tabor Pobrezje bodo prihodnja dva četrtka, 10. in 17. decembra, vsakič ob 17. uri, izvedli kulinarični delavnici z naslovom Podbreška potica.

Podbreška potica je kulinarična posebnost: nadev je iz suhih krhljev jabolk ali suhih krhljev hrušk viljamovk ali suhih tepk in suhih jabolčnih krhljev. Večino sestavin za podbreško potico pridelajo v lokalnem okolju.
A ker priprave in peke v času epidemije ni mogoče izvesti v živo, bodo vsi, ki jih to zanima, lahko postopek spremljali preko videokonferenčnega sistema zoom.
Prijave zbirajo na e-naslov mck-prijava@luniverza.si do 14. ure istega dne, ko poteka delavnica, poslati pa je treba svoje ime, priimek in telefonsko številko. Poslali vam bodo povezavo.
Podbreško potico bosta v kmečki sobi Pr Falent v Podbrezjah pripravljali mojstrici Veronika Aljančič (zmagovalka izbora NAJ potica Dvor - Jezeršek leta 2018) in Marija Štaut (zmagovalka Festivala velikonočne potice - Grad Otočec leta 2019). V zadnjem delu zoom delavnice pa boste lahko zastavili tudi vprašanja.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.