Pomembna je vsaka malenkost

Foto: Profimedia Slika je simbolična.
Foto: Profimedia Slika je simbolična.
V lepem vremenu je na cestah že večje število motoristov, s tem pa tudi možnost za njihovo udeležbo v prometnih nesrečah.
Oglej si celoten članek

Zadnjo hujšo nesrečo motorista so gorenjski policisti obravnavali sredi tega meseca, ko je  motorist  na  cesti  Ljubelj – Tržič zapeljal s ceste in se zelo hudo poškodoval.  S helikopterjem Slovenske vojske je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo.

Letos so policisti na Gorenjskem sicer obravnavali štiri prometne nesreče  z  udeležbo  motoristov,  lani osem.  Letos so se trije motoristi poškodovali,  lani  štirje,  še eden pa je lani po trčenju v divjad umrl. V letu  2020  je  bilo  nesreč  motoristov  preko  celega  leta  46, lani 48. Posledice  so  bile  hude. V obeh letih skupaj je umrlo 7 motoristov, 16 se jih  je  hudo  poškodovalo,  še  39  pa  lažje. 

»Zato  opozarjamo na veliko previdnost, zbranost, upoštevanje prometnih pravil ter ustrezno pripravo na motoristično  sezono.  Na  motorjih in pri vožnji z njimi je pomembna vsaka malenkost.  Šteje  vsak  detajl,  že  majhna  nepozornost pa ima lahko hude posledice.   Pazite  tudi  ostali  vozniki  in  motoristov  ne spreglejte,« sporočajo s Policijske uprave Kranj.

Gorenjski prometni policisti sicer nekaj pomembnih nasvetov dajejo tudi v različnih preventivnih video vsebinah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:16 26. April 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.