Gorenjska
665 ogledov

Pomembna je vsaka malenkost

Slika je simbolična. Profimedia Slika je simbolična.
V lepem vremenu je na cestah že večje število motoristov, s tem pa tudi možnost za njihovo udeležbo v prometnih nesrečah.

Zadnjo hujšo nesrečo motorista so gorenjski policisti obravnavali sredi tega meseca, ko je  motorist  na  cesti  Ljubelj – Tržič zapeljal s ceste in se zelo hudo poškodoval.  S helikopterjem Slovenske vojske je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo.

Letos so policisti na Gorenjskem sicer obravnavali štiri prometne nesreče  z  udeležbo  motoristov,  lani osem.  Letos so se trije motoristi poškodovali,  lani  štirje,  še eden pa je lani po trčenju v divjad umrl. V letu  2020  je  bilo  nesreč  motoristov  preko  celega  leta  46, lani 48. Posledice  so  bile  hude. V obeh letih skupaj je umrlo 7 motoristov, 16 se jih  je  hudo  poškodovalo,  še  39  pa  lažje. 

»Zato  opozarjamo na veliko previdnost, zbranost, upoštevanje prometnih pravil ter ustrezno pripravo na motoristično  sezono.  Na  motorjih in pri vožnji z njimi je pomembna vsaka malenkost.  Šteje  vsak  detajl,  že  majhna  nepozornost pa ima lahko hude posledice.   Pazite  tudi  ostali  vozniki  in  motoristov  ne spreglejte,« sporočajo s Policijske uprave Kranj.

Gorenjski prometni policisti sicer nekaj pomembnih nasvetov dajejo tudi v različnih preventivnih video vsebinah.

Komentarjev 1
  • Virginia_Bell 12:16 26.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎