Pozor: Kranjska občina bo za občane odprta dan v tednu manj

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Skrajšanje časa, namenjenega občanom.
Oglej si celoten članek

Iz mestna občine Kranj sporočajo, da bodo s 1. septembrom prešli  na novi čas poslovanja. Uradne ure bodo ob ponedeljkih od 8. do 15. ure, ob sredah od 8. do 17. ure in ob petkih od 8. do 13. ure.

Uradne ure Sprejemne pisarne ostajajo nespremenjene.

Uprava občine bo s 1. septembrom torej ukinila uradne ure ob torkih, tako da bodo občani lahko po novem svoje zadeve osebno urejali le ob ponedeljkih, sredah in petkih, v navedenih urnikih. 

Na MOK pravijo, da so so odločitev sprejeli na podlagi analiz lastnega in poslovanja drugih primerljivih in sosednjih občin, deloma pa tudi zaradi prilagajanja razmeram, ki so posledica pandemije novega koronavirusa.

Kaj lahko na občini občan opravi vsak dan v tednu?

Sprejemna pisarna občine ostaja odprta od ponedeljka do petka tako kot doslej.  Zadolžena je za prejemanje dokumentarnega gradiva in vlog neposredno od strank ter druge storitve (dovolilnice, nakup parkirnih kartic, plačilo občinskih taks …)  

V primerjavi z mestnimi občinami (Ljubljana, Maribor, Celje, Nova Gorica) ali večjima občinama, kot sta Škofja Loka in Domžale, ter sosednjih občin Šenčur in Cerklje, MOK strankam namenja največ časa, trdijo. 

Tudi večina drugih upravnih organov (centri za socialno delo, državne inšpekcije …) ob torkih ne posluje s strankami. "Novi čas poslovanja na MOK bo omogočil lažje načrtovanje in razpored dela uslužbencev, predvsem pa bolj učinkovito delo (nemoteno samostojno strokovno delo, sestanki, odsotnosti ..."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.