Gorenjska
71 ogledov

Pozor: Kranjska občina bo za občane odprta dan v tednu manj

Občina Kranj Andrej Leban
Skrajšanje časa, namenjenega občanom.

Iz mestna občine Kranj sporočajo, da bodo s 1. septembrom prešli  na novi čas poslovanja. Uradne ure bodo ob ponedeljkih od 8. do 15. ure, ob sredah od 8. do 17. ure in ob petkih od 8. do 13. ure.

Uradne ure Sprejemne pisarne ostajajo nespremenjene.

Uprava občine bo s 1. septembrom torej ukinila uradne ure ob torkih, tako da bodo občani lahko po novem svoje zadeve osebno urejali le ob ponedeljkih, sredah in petkih, v navedenih urnikih. 

Na MOK pravijo, da so so odločitev sprejeli na podlagi analiz lastnega in poslovanja drugih primerljivih in sosednjih občin, deloma pa tudi zaradi prilagajanja razmeram, ki so posledica pandemije novega koronavirusa.

Kaj lahko na občini občan opravi vsak dan v tednu?

Sprejemna pisarna občine ostaja odprta od ponedeljka do petka tako kot doslej.  Zadolžena je za prejemanje dokumentarnega gradiva in vlog neposredno od strank ter druge storitve (dovolilnice, nakup parkirnih kartic, plačilo občinskih taks …)  

V primerjavi z mestnimi občinami (Ljubljana, Maribor, Celje, Nova Gorica) ali večjima občinama, kot sta Škofja Loka in Domžale, ter sosednjih občin Šenčur in Cerklje, MOK strankam namenja največ časa, trdijo. 

Tudi večina drugih upravnih organov (centri za socialno delo, državne inšpekcije …) ob torkih ne posluje s strankami. "Novi čas poslovanja na MOK bo omogočil lažje načrtovanje in razpored dela uslužbencev, predvsem pa bolj učinkovito delo (nemoteno samostojno strokovno delo, sestanki, odsotnosti ..."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.