Pozor, v obtoku podobni kovanci za dva evra!

Foto: PU Kranj Enake velikosti in teže, a ne gre za evrski kovanec.
Foto: PU Kranj Enake velikosti in teže, a ne gre za evrski kovanec.
S Policijske uprave Kranj so pravkar sporočili, da jeseniški kriminalisti preverjajo sum goljufije pri plačevanju s kovanci za dva evra.
Oglej si celoten članek

Neznani storilec naj bi bil namesto kovancev za dva evra uporabljal žetone in podobne kovance drugih valut iz tujine. Do sedaj sta bila uporabljena tajski kovanec za 10 bahtov in španski žeton. Oba sta podobna kovancu za dva evra. Bakreni del je obkrožen z nikljem, prav tako pa je enaka tudi njuna velikost. Obstajajo pa tudi drugi podobni kovanci.

Policija zlasti trgovce poziva k previdnosti pri  sprejemanju  kovancev  in  prijavi morebitne  uporabe  na  interventno  številko  113 ali anonimni telefon 080 1200.

Kdaj gre za goljufijo?

Goljufija je, če kdo zato,  da bi sebi ali komu drugemu pridobil protipravno premoženjsko korist, spravi koga z lažnivim prikazovanjem ali prikrivanjem dejanskih  okoliščin v zmoto ali ga pusti v zmoti in ga s tem zapelje, da ta v škodo svojega ali tujega premoženja kaj stori ali opusti. Če je z goljufijo povzročena majhna premoženjska škoda in je storilec hotel pridobiti  majhno  premoženjsko  korist,  se  kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:12 7. Februar 2022.

    Konvertibilna marka za 2

  • 15:52 7. Februar 2022.

    "Goljufija je, če kdo zato, da bi sebi ali komu drugemu pridobil protipravno premoženjsko korist, spravi koga z lažnivim prikazovanjem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.