Gorenjska
11086 ogledov

Pozor, v obtoku podobni kovanci za dva evra!

Sum goljufije, tajski kovanec, španski žeton, policija PU Kranj Enake velikosti in teže, a ne gre za evrski kovanec.
S Policijske uprave Kranj so pravkar sporočili, da jeseniški kriminalisti preverjajo sum goljufije pri plačevanju s kovanci za dva evra.

Neznani storilec naj bi bil namesto kovancev za dva evra uporabljal žetone in podobne kovance drugih valut iz tujine. Do sedaj sta bila uporabljena tajski kovanec za 10 bahtov in španski žeton. Oba sta podobna kovancu za dva evra. Bakreni del je obkrožen z nikljem, prav tako pa je enaka tudi njuna velikost. Obstajajo pa tudi drugi podobni kovanci.

Policija zlasti trgovce poziva k previdnosti pri  sprejemanju  kovancev  in  prijavi morebitne  uporabe  na  interventno  številko  113 ali anonimni telefon 080 1200.

Kdaj gre za goljufijo?

Goljufija je, če kdo zato,  da bi sebi ali komu drugemu pridobil protipravno premoženjsko korist, spravi koga z lažnivim prikazovanjem ali prikrivanjem dejanskih  okoliščin v zmoto ali ga pusti v zmoti in ga s tem zapelje, da ta v škodo svojega ali tujega premoženja kaj stori ali opusti. Če je z goljufijo povzročena majhna premoženjska škoda in je storilec hotel pridobiti  majhno  premoženjsko  korist,  se  kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Komentarjev 2
  • kapibara1 16:12 07.februar 2022.

    Konvertibilna marka za 2

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 15:52 07.februar 2022.

    "Goljufija je, če kdo zato, da bi sebi ali komu drugemu pridobil protipravno premoženjsko korist, spravi koga z lažnivim prikazovanjem ali prikrivanjem dejanskih okoliščin v zmoto ali ga pusti v zmoti in ga s tem zapelje"......To velja za celotno vlado ...prikaži večdo in njeno zdravniško "stroko".....In tu ne gre za par kovancev, ampak za milijarde... Torej ?!!