Pravljični večer na Brdu

Foto: Pihalni orkester Mestne občine Kranj
Foto: Pihalni orkester Mestne občine Kranj
Pihalni orkester Mestne občine Kranj pripravlja čarobni večer z glasbo iz Disneyevih risank.
Oglej si celoten članek

Pihalni orkester Mestne občine Kranj (MOK) je bil ustanovljen leta 1898. Orkester skozi leto organizira in se udeležuje krajših in daljših nastopov ter koncertov v kranjski občini in njeni širši okolici. Predstavlja tudi občino na uradnih prireditvah in njenih dogodkih ter nosi dobro ime Kranja v svet. Zelo pomemben del programa orkestra predstavljajo gostovanja kot tudi številna tekmovanja po Sloveniji in v tujini. Vse od leta 1939 je tako dosegel številne uspehe in domov prinesel priznanja, nazadnje leta 2017 na mednarodnem tekmovanju pihalnih orkestrov v italijanski Rivi del Garda. Orkester je v letu 2018 praznoval svojo 120-letnico ustanovitve, v novo desetletje pa je zakorakal s prenovljenim zanosom, vodstvom in dirigentom.

Eden najbolj priljubljenih koncertov, ki ga pripravlja Pihalni orkester MOK, je zagotovo božično-novoletni koncert. Prvega so izvedli že davnega leta 1983. Letošnji božično-novoletni koncert so naslovili Čarobni svet Walta Disneyja. Teden dni pred božičem bo tako obiskovalce odpeljal v čarobni svet risanih filmov Walta Disneyja. »Naredili bomo kakšnega snežaka, opazovali barve vetra, se potopili v morsko kraljestvo in se iz njega v čisto nov svet odpeljali kar na leteči preprogi, se vmes znašli v trebuhu morskega psa, potem se bomo ogreli v afriški savani, v Zverini knjižnici prebrali še kakšno knjigo in z nekaj postanki počasi spet prišli nazaj na Brdo,« so ob tem zapisali člani orkestra.

Letošnji božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra MOK bo letos v nedeljo, 18. decembra 2022, ob 19.00 v dvorani Grandis v Kongresnem centru Brdo. Orkester bo vodil dirigent Tomaž Kukovič, skozi večer pa bo pesmi z besedami povezal Jure Sešek. Nekaj vstopnice po ceni 15 evrov  je še na voljo v trgovini Krajček in pri članih orkestra, če bo ostala še kakšna, pa bo na voljo tudi pred samim koncertom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:31 16. December 2022.

    A bodo tudi golobe skubili

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.