Gorenjska
1428 ogledov

Pravljični večer na Brdu

Pihalni orkester Mestne občine Kranj
Pihalni orkester Mestne občine Kranj pripravlja čarobni večer z glasbo iz Disneyevih risank.

Pihalni orkester Mestne občine Kranj (MOK) je bil ustanovljen leta 1898. Orkester skozi leto organizira in se udeležuje krajših in daljših nastopov ter koncertov v kranjski občini in njeni širši okolici. Predstavlja tudi občino na uradnih prireditvah in njenih dogodkih ter nosi dobro ime Kranja v svet. Zelo pomemben del programa orkestra predstavljajo gostovanja kot tudi številna tekmovanja po Sloveniji in v tujini. Vse od leta 1939 je tako dosegel številne uspehe in domov prinesel priznanja, nazadnje leta 2017 na mednarodnem tekmovanju pihalnih orkestrov v italijanski Rivi del Garda. Orkester je v letu 2018 praznoval svojo 120-letnico ustanovitve, v novo desetletje pa je zakorakal s prenovljenim zanosom, vodstvom in dirigentom.

Eden najbolj priljubljenih koncertov, ki ga pripravlja Pihalni orkester MOK, je zagotovo božično-novoletni koncert. Prvega so izvedli že davnega leta 1983. Letošnji božično-novoletni koncert so naslovili Čarobni svet Walta Disneyja. Teden dni pred božičem bo tako obiskovalce odpeljal v čarobni svet risanih filmov Walta Disneyja. »Naredili bomo kakšnega snežaka, opazovali barve vetra, se potopili v morsko kraljestvo in se iz njega v čisto nov svet odpeljali kar na leteči preprogi, se vmes znašli v trebuhu morskega psa, potem se bomo ogreli v afriški savani, v Zverini knjižnici prebrali še kakšno knjigo in z nekaj postanki počasi spet prišli nazaj na Brdo,« so ob tem zapisali člani orkestra.

Letošnji božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra MOK bo letos v nedeljo, 18. decembra 2022, ob 19.00 v dvorani Grandis v Kongresnem centru Brdo. Orkester bo vodil dirigent Tomaž Kukovič, skozi večer pa bo pesmi z besedami povezal Jure Sešek. Nekaj vstopnice po ceni 15 evrov  je še na voljo v trgovini Krajček in pri članih orkestra, če bo ostala še kakšna, pa bo na voljo tudi pred samim koncertom.

Komentarjev 1
  • Grof 21:31 16.december 2022.

    A bodo tudi golobe skubili