Prazniki prinašajo gnečo, predvsem okrog pokopališč

Foto: M. Ha. Mestno pokopališče Kranj
Foto: M. Ha. Mestno pokopališče Kranj
Pred nami je podaljšan praznični konec tedna, ko bodo številni obiskali grobove svojih najbližjih. Tudi v okolici kranjskega pokopališča in tudi ostalih bo tako močno povečan promet.
Oglej si celoten članek

»Obiskovalcem Mestnega pokopališča Kranj in pokopališča v Bitnjah svetujemo, da se zaradi pričakovanega povečanega obiska pokopališč v času predprazničnega vikenda, predvsem pa na dan praznikov, 31. oktobra in 1. novembra, na pot odpravite pravočasno. Obiskovalcem, ki živijo v neposredni bližini pokopališč, priporočamo, da se na pot do pokopališča odpravijo peš,« so sporočili s Komunale Kranj.

V okolici pokopališča bodo policisti nudili pomoč in po potrebi urejali promet.  Prosijo, da obiskovalci upoštevajo in sledijo prometni signalizaciji ter navodilom. »Poskrbite tudi za varnost imetja. Svetujemo, da v vozilih ne puščate vrednih predmetov na vidnih mestih. Sanitarije bodo na Mestnem pokopališču Kranj in pokopališču v Bitnjah v soboto, 29. oktobra, in v nedeljo, 30. oktobra,  ter na dan praznika, 31. oktobra in 1. novembra, odprte med 7. in 19. uro,« še poudarjajo na Komunali Kranj.

Ob dnevu spomina na mrtve so in še bodo potekale tudi različne komemoracije, ki jih pripravljajo občinske in krajevne organizacije Združenja borcev za vrednote NOB Kranj. Ob teh pa bo v ponedeljek, 31. oktobra 2022, bo ob 15. uri pri križu za kranjskim pokopališčem še sveta maša za vse žrtve vojne in povojnega nasilja. Na praznični dan, 1. novembra 2022, bo slovesnost ob 14.30  pri poslovilnem objektu na novem delu Mestnega pokopališča Kranj pod vodstvom župnika dr. Andreja Nagliča, ob 15.00 pa še pri križu na pokopališču v Bitnjah pod vodstvom župnika Bojana Likarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.