Gorenjska
733 ogledov

Prazniki prinašajo gnečo, predvsem okrog pokopališč

Mestno pokopališče Kranj M. Ha. Mestno pokopališče Kranj
Pred nami je podaljšan praznični konec tedna, ko bodo številni obiskali grobove svojih najbližjih. Tudi v okolici kranjskega pokopališča in tudi ostalih bo tako močno povečan promet.

»Obiskovalcem Mestnega pokopališča Kranj in pokopališča v Bitnjah svetujemo, da se zaradi pričakovanega povečanega obiska pokopališč v času predprazničnega vikenda, predvsem pa na dan praznikov, 31. oktobra in 1. novembra, na pot odpravite pravočasno. Obiskovalcem, ki živijo v neposredni bližini pokopališč, priporočamo, da se na pot do pokopališča odpravijo peš,« so sporočili s Komunale Kranj.

V okolici pokopališča bodo policisti nudili pomoč in po potrebi urejali promet.  Prosijo, da obiskovalci upoštevajo in sledijo prometni signalizaciji ter navodilom. »Poskrbite tudi za varnost imetja. Svetujemo, da v vozilih ne puščate vrednih predmetov na vidnih mestih. Sanitarije bodo na Mestnem pokopališču Kranj in pokopališču v Bitnjah v soboto, 29. oktobra, in v nedeljo, 30. oktobra,  ter na dan praznika, 31. oktobra in 1. novembra, odprte med 7. in 19. uro,« še poudarjajo na Komunali Kranj.

Ob dnevu spomina na mrtve so in še bodo potekale tudi različne komemoracije, ki jih pripravljajo občinske in krajevne organizacije Združenja borcev za vrednote NOB Kranj. Ob teh pa bo v ponedeljek, 31. oktobra 2022, bo ob 15. uri pri križu za kranjskim pokopališčem še sveta maša za vse žrtve vojne in povojnega nasilja. Na praznični dan, 1. novembra 2022, bo slovesnost ob 14.30  pri poslovilnem objektu na novem delu Mestnega pokopališča Kranj pod vodstvom župnika dr. Andreja Nagliča, ob 15.00 pa še pri križu na pokopališču v Bitnjah pod vodstvom župnika Bojana Likarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.