Predor in cesta proti Ljubelju zaprta do 5. januarja 2023

Foto: PU Kranj Popolnoma zaprta državna cesta proti Ljubelju oziroma Avstriji.
Foto: PU Kranj Popolnoma zaprta državna cesta proti Ljubelju oziroma Avstriji.
Zaradi zemeljskega plazu oziroma podora je do nadaljnjega zaprta glavna cesta Bistrica pri Tržiču–Ljubelj. Posledično je zaradi tega zaprt tudi predor Ljubelj.
Oglej si celoten članek

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, je cesto zaprl upravljavec državne ceste.

Uprava RS za zaščito in reševanje na spletni strani navaja, da se je zemeljski plaz sprožil danes, 23. decembra, ob 10.40 na regionalno cesto pri predorih in zaprl promet. Obvoz za osebna vozila so uredili skozi mesto Tržič. Pristojne službe so na terenu in izvajajo sanacijo.

Direkcija RS za infrastrukturo pa je danes na svoji spletni strani objavila, da gre za sanacijo plazu, ki se je sprožil 5. decembra in je zasul polovico vozišča državne ceste Podtabor–Tržič–Ljubelj.

Zaradi sanacije plazu bosta cesta in mejni prehod predvidoma zaprta do 5.januarja 2023. Obvoza v času popolne zapore ni.

Za tranzit proti Avstriji policija priporoča predor Karavanke, hkrati pa voznikom svetuje, da vozijo strpno, upoštevajo prometno signalizacijo in poskrbijo za ustrezno varnostno razdaljo. Ob zastojih na avtocesti pa morajo vozniki ustvariti reševalni pas.

Poročali smo že o zemeljskem plazu, ki se je sprožil 5. decembra ob omenjeni cesti, in sicer med prvim in drugim predorom proti Podljubelju. Po odstranitvi materiala s ceste je promet stekel izmenično enosmerno.

TRŽIČ Podljubelj: utrgal se je zemeljski plaz

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:36 26. December 2022.

    En mesec za polovico zasutega? Samo eno vprasanje: Urejate cestisce v treh smenah? Ja ali ne? Ce ne, zakaj ne!???

  • 21:39 25. December 2022.

    A so na Mangartskem Sedlu že položili novo traso , samo vprašam spotoma ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.