Prepoved zalivanja zelenic s pitno vodo v šestih občinah

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zaradi suše in posledično zmanjšane izdatnosti vodnih virov je danes, v ponedeljek, 22. avgusta, Komunala Kranj obvestila uporabnike pitne vode v šestih občinah o prepovedi uporabe pitne vode za zalivanje zelenic.
Oglej si celoten članek

Do nadaljnjega je tako v Mestni občini Kranj in občinah Cerklje na Gorenjskem, Šenčur, Naklo, Preddvor in Medvode prepovedano uporabljati pitno vodo za zalivanje zelenic, polnjenje bazenov, polivanje cestišč in poti, pranje avtomobilov na domu ter polnjenje gasilskih cistern brez vnaprejšnjega soglasja upravljavca vodovoda.

Prepoved velja do preklica.

Posebej so, zaradi večje jasnosti, obvestilo prejeli uporabniki v Mestni občini Kranj, kjer so našteta tudi vsa naselja, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Kranj. To so Srakovlje, Bobovek, Ilovka, Mlaka, Kranj, Suha, Predoslje, Orehovlje, Britof, Rakovica, Zgornje Bitnje, Srednje Bitnje, Spodnje Bitnje, Žabnica, Šutna, Hrastje, Breg ob Savi, Jama, Meja, Praše, Mavčiče in Podreča.

Glede prepovedi na območju občine Medvode pa so nam s Komunale Kranj pojasnili, da v občini Medvode še vedno opravljajo oskrbo s pitno vodo v naseljih Moše, Dragočajna, Valburga, Smlednik in Hraše in da torej ta prepoved velja v teh omenjenih naseljih. V drugih naseljih občine Medvode, kjer je javni vodovod, pa oskrbo opravlja od 1. januarja 2022 JP VOKA Snaga Ljubljana.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.