Gorenjska
10525 ogledov

Prepoved zalivanja zelenic s pitno vodo v šestih občinah

zelenica Shutterstock
Zaradi suše in posledično zmanjšane izdatnosti vodnih virov je danes, v ponedeljek, 22. avgusta, Komunala Kranj obvestila uporabnike pitne vode v šestih občinah o prepovedi uporabe pitne vode za zalivanje zelenic.

Do nadaljnjega je tako v Mestni občini Kranj in občinah Cerklje na Gorenjskem, Šenčur, Naklo, Preddvor in Medvode prepovedano uporabljati pitno vodo za zalivanje zelenic, polnjenje bazenov, polivanje cestišč in poti, pranje avtomobilov na domu ter polnjenje gasilskih cistern brez vnaprejšnjega soglasja upravljavca vodovoda.

Prepoved velja do preklica.

Posebej so, zaradi večje jasnosti, obvestilo prejeli uporabniki v Mestni občini Kranj, kjer so našteta tudi vsa naselja, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Kranj. To so Srakovlje, Bobovek, Ilovka, Mlaka, Kranj, Suha, Predoslje, Orehovlje, Britof, Rakovica, Zgornje Bitnje, Srednje Bitnje, Spodnje Bitnje, Žabnica, Šutna, Hrastje, Breg ob Savi, Jama, Meja, Praše, Mavčiče in Podreča.

Glede prepovedi na območju občine Medvode pa so nam s Komunale Kranj pojasnili, da v občini Medvode še vedno opravljajo oskrbo s pitno vodo v naseljih Moše, Dragočajna, Valburga, Smlednik in Hraše in da torej ta prepoved velja v teh omenjenih naseljih. V drugih naseljih občine Medvode, kjer je javni vodovod, pa oskrbo opravlja od 1. januarja 2022 JP VOKA Snaga Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.