Prišli na cepljenje, nato pa ...

Foto: Profimedia Za zaščito proti covidu-19 je potreben le en odmerek tega cepiva.
Foto: Profimedia Za zaščito proti covidu-19 je potreben le en odmerek tega cepiva.
Na prvi dan zaostrenih razmer zaradi pogoja PCT so v kranjski vojašnici pričakovali naval, in to se je tudi uresničilo: zdravstveno osebje je cepilo 1050 ljudi, večina jih je bila nenaročenih.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili iz Zdravstvenega doma Kranj, je bila udeležba visoka tako pri naročenih kot nenaročenih. A cepiva Janssen je bilo le za 51 ljudi, zato so nekateri cepljenje tudi zavrnili, nekateri pa so kot alternativo izbrali Pfizer.

Osnovno cepljenje proti covid-19 se namreč le pri cepivu Janssen opravi z enim odmerkom, pri drugih cepivih pa z dvema odmerkoma.

Visok odziv pričakujejo v Vojašnici Petra Petriča Kranj, ki je največji cepilni center na Gorenjskem, tudi jutri, v četrtek, 16. septembra. Najprej bodo cepili naročene, od 13.30 do 14.30 nenaročene otroke in nato še odrasle nenaročene do 17. ure. Za jutri iz ZD Kranj napovedujejo, da bo dobava cepiva Janssen normalna.

Rast okužb

Po podatkih Sledilnika covid-19 so včeraj, 14. septembra, na območju MO Kranj potrdili s PCR testi 44 novih primerov z virusom covid-19, skupaj je bilo včeraj aktivno obolelih 367 občanov Kranja. V občini Škofja Loka so jih včeraj na novo potrdili 20, skupaj je s covidom-19 aktivno obolelih 154 Škofjeločanov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:23 16. September 2021.

    predstavnik big-banga je na tv MB izjavil da oni testirajo vse zaposlene. razlog od lažje adminstracije in večje varnosti in …

  • 21:15 15. September 2021.

    nerazumem zakaj se ljudje cepijo, če nima nobenega učinka. Cepljeni kot necepljeni enako se lahko okužijo in enako prenašajo virus …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.