Gorenjska
11551 ogledov

Prišli na cepljenje, nato pa ...

cepivo Johnson & Johnson Profimedia Za zaščito proti covidu-19 je potreben le en odmerek tega cepiva.
Na prvi dan zaostrenih razmer zaradi pogoja PCT so v kranjski vojašnici pričakovali naval, in to se je tudi uresničilo: zdravstveno osebje je cepilo 1050 ljudi, večina jih je bila nenaročenih.

Kot so sporočili iz Zdravstvenega doma Kranj, je bila udeležba visoka tako pri naročenih kot nenaročenih. A cepiva Janssen je bilo le za 51 ljudi, zato so nekateri cepljenje tudi zavrnili, nekateri pa so kot alternativo izbrali Pfizer.

Osnovno cepljenje proti covid-19 se namreč le pri cepivu Janssen opravi z enim odmerkom, pri drugih cepivih pa z dvema odmerkoma.

Visok odziv pričakujejo v Vojašnici Petra Petriča Kranj, ki je največji cepilni center na Gorenjskem, tudi jutri, v četrtek, 16. septembra. Najprej bodo cepili naročene, od 13.30 do 14.30 nenaročene otroke in nato še odrasle nenaročene do 17. ure. Za jutri iz ZD Kranj napovedujejo, da bo dobava cepiva Janssen normalna.

Rast okužb

Po podatkih Sledilnika covid-19 so včeraj, 14. septembra, na območju MO Kranj potrdili s PCR testi 44 novih primerov z virusom covid-19, skupaj je bilo včeraj aktivno obolelih 367 občanov Kranja. V občini Škofja Loka so jih včeraj na novo potrdili 20, skupaj je s covidom-19 aktivno obolelih 154 Škofjeločanov.

Komentarjev 3
  • rd2dmk2 14:23 16.september 2021.

    predstavnik big-banga je na tv MB izjavil da oni testirajo vse zaposlene. razlog od lažje adminstracije in večje varnosti in bolj sigurnega delovanja podjetja. cena tega postopka visoka, ampak kot se je dalo razbrati , je bolj problematično to, da ...prikaži več je po uvedbi PCT upadel promet in da bo sedaj težko, ker ni strank, ni pa ... državne pomoči. pa jebiga.. pr meni ni pogoja PCT, pa se prpelte k men, sabo katalog, pa 2 pira in pici, pa bomo delal kšeft.

  • xasmir 21:15 15.september 2021.

    nerazumem zakaj se ljudje cepijo, če nima nobenega učinka. Cepljeni kot necepljeni enako se lahko okužijo in enako prenašajo virus naprej, ljudje se cepijo samo zato, ker se jim ni treba testirat, čeprav vedo da bi se morali in da ...prikaži več lahko še naprej zbolijo in širijo virus, enako kot tisti, ki se nočejo cepiti. Testirati bi se morali vsi, čeprav so testi tudi neučinkoviti.