Puštuci u Lok

Foto: Urban Babnik Hudičeva brv, Puštal
Foto: Urban Babnik Hudičeva brv, Puštal
Do 13. junija si je mogoče v galeriji Sokolskega doma v Škofji Loki ogledati razstavo enajstih puštalskih likovnih ustvarjalcev. Puštuci u Lok je tradicionalna razstavo, a letošnja je, kot pravi kustos Loškega muzeja Boštjan Soklič, tudi dokaz, da jih "pandemija ni odvrnila od plemenite umetniške dejavnosti, ki se ji že desetletja predajajo z dušo in telesom."
Oglej si celoten članek

Avgust Babnik, Urban Babnik, Tone Kožuh, Janez Rant, Tone Gaber, Simon Mlakar, Mojca Pintar, Irena Šuštar, Nika Hvasti, Tina Bernik in Tadeja Klabučar se predstavljajo z različnimi pogledi in motivi, ki jih upodabljajo z izraznimi tehnikami, kot so olje na platno, akril, grafit, tuš, oglje in fotografija.

Po besedah kustosa Boštjana Sokliča je letošnja razstava delo somišljenikov, saj se medsebojno dopolnjujejo, spodbujajo, si izmenjujejo izkušnje o teoriji in praksi, se pogovarjajo ter skozi delo seznanjajo z likovnimi načini, tehnikami, materiali in barvami. "Čeprav so izrazno samosvoji, vseeno sledijo aktualnim trendom na domačem likovnem prizorišču, to pa povečuje samokritičnost vsakega izmed njih," ugotavlja kustos.

Razstavni prostor Sokolskega doma je odprt od torka do petka od 10. do 12. ure in od 17. do 19. ure, v soboto od 9.30 do 12.30 in v nedeljo od 9.30 do 12.30 in od 17. do 19. ure.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.