Gorenjska
288 ogledov

Puštuci u Lok

Hudičeva brv, Puštal Urban Babnik Hudičeva brv, Puštal
Do 13. junija si je mogoče v galeriji Sokolskega doma v Škofji Loki ogledati razstavo enajstih puštalskih likovnih ustvarjalcev. Puštuci u Lok je tradicionalna razstavo, a letošnja je, kot pravi kustos Loškega muzeja Boštjan Soklič, tudi dokaz, da jih "pandemija ni odvrnila od plemenite umetniške dejavnosti, ki se ji že desetletja predajajo z dušo in telesom."

Avgust Babnik, Urban Babnik, Tone Kožuh, Janez Rant, Tone Gaber, Simon Mlakar, Mojca Pintar, Irena Šuštar, Nika Hvasti, Tina Bernik in Tadeja Klabučar se predstavljajo z različnimi pogledi in motivi, ki jih upodabljajo z izraznimi tehnikami, kot so olje na platno, akril, grafit, tuš, oglje in fotografija.

Po besedah kustosa Boštjana Sokliča je letošnja razstava delo somišljenikov, saj se medsebojno dopolnjujejo, spodbujajo, si izmenjujejo izkušnje o teoriji in praksi, se pogovarjajo ter skozi delo seznanjajo z likovnimi načini, tehnikami, materiali in barvami. "Čeprav so izrazno samosvoji, vseeno sledijo aktualnim trendom na domačem likovnem prizorišču, to pa povečuje samokritičnost vsakega izmed njih," ugotavlja kustos.

Razstavni prostor Sokolskega doma je odprt od torka do petka od 10. do 12. ure in od 17. do 19. ure, v soboto od 9.30 do 12.30 in v nedeljo od 9.30 do 12.30 in od 17. do 19. ure.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.