"Rekorder" trčil v drog razsvetljave

Foto: M. Ha. Labore v Kranju. Fotografija je simbolična.
Foto: M. Ha. Labore v Kranju. Fotografija je simbolična.
Včeraj, v soboto, malo pred 17. uro je 42-letni voznik z avtom trčil v drog javne razsvetljave na cesti Kranj-Jeprca.
Oglej si celoten članek

Kranjski policisti so ugotovili, da je omenjeni moški vozil pod močnim vplivom alkohola, namerili so mu kar 1,22 mg/l ali 2,6 promila. Pridržali so ga, to pa lahko traja največ 12 ur, so nam pojasnili s Policijske uprave Kranj. Zaradi povzročitve prometne nesreče proti njemu vodijo prekrškovni postopek. Po 37. členu ZPrCP je za tovrstno nesrečo, v kateri ni bil nihče poškodovan, predpisana globa 120 evrov.
Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo policisti 42-letnika predlagali v nadaljnji postopek pristojnemu okrajnemu sodišču. Predpisana globa je najmanj 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Že zjutraj "nažgan"

V petek okoli 8. ure so kranjski policisti ustavili 60-letnika, ki je vozil neregistriran moped z nameščenimi registrskimi tablicami, ki ne pripadajo temu mopedu. Za povrh je vozil kar brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo in še pod vplivom alkohola (0,94 mg/l). Moped so mu policisti zasegli. Za voznika tako zdaj policisti glede neregistriranega mopeda vodijo prekrškovni postopek, za druga dva prekrška pa bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

V zadnjih 48 urah so sicer policisti na Gorenjskem obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami, med njimi so v pregledu dogodkov s PU Kranj izpostavili dve.

Na območju Bleda je v petek popoldne pri vožnji s kolesom po gozdni poti navzdol padla 29-letna tuja državljanka. Z reševalnim vozilom so lažje poškodovano prepeljali v zdravstveno ustanovo. Ker je vozila z neprilagojeno hitrostjo, zdaj proti njej vodijo prekrškovni postopek.

Radovljiški policisti vodijo postopek še zoper 55-letnika, ki se je v soboto pol enih zjutraj prav tako samopoškodoval pri vožnji z avtom v krožišču za Šobec. Ugotovili so, da je tudi on vozil z neprilagojeno hitrostjo. Na kraju so bili gasilci in zdravstveno osebje. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v zdravstveno ustanovo.

Drzna tatvina in tatvini

Kranjski policisti so v petek in soboto obravnavali dve tatvini in eno drzno tatvino.

V petek okoli 14.15 sta neznanca v trgovini na območju Kranja pristopila do oškodovanke in ji iz torbice, ki jo je imela na rami, vzela denarnico z vsebino in nekaj gotovine. Policisti o obeh storilcih še zbirajo obvestila.

Slabše pa jo je odnesel nepridiprav, ki so ga v soboto popoldne zalotili pri tatvini izdelkov v trgovini. Izdelke so policisti že vrnili odgovorni osebi trgovine, zoper osumljenca pa bodo podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo.

V noči s petka na soboto se je neznanec spravil na tovorno prikolico, parkirano na ograjenem gradbišču na območju Kranja. Odvil je štiri kolesa s pnevmatikami in jih ukradel. Lastnika je oškodoval za približno tisoč evrov. Policisti zdaj še zbirajo obvestila.

dezurni@styria-media.si

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.