Gorenjska
1088 ogledov

"Rekorder" trčil v drog razsvetljave

Labore, Kranj, promet M. Ha. Labore v Kranju. Fotografija je simbolična.
Včeraj, v soboto, malo pred 17. uro je 42-letni voznik z avtom trčil v drog javne razsvetljave na cesti Kranj-Jeprca.

Kranjski policisti so ugotovili, da je omenjeni moški vozil pod močnim vplivom alkohola, namerili so mu kar 1,22 mg/l ali 2,6 promila. Pridržali so ga, to pa lahko traja največ 12 ur, so nam pojasnili s Policijske uprave Kranj. Zaradi povzročitve prometne nesreče proti njemu vodijo prekrškovni postopek. Po 37. členu ZPrCP je za tovrstno nesrečo, v kateri ni bil nihče poškodovan, predpisana globa 120 evrov.
Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo policisti 42-letnika predlagali v nadaljnji postopek pristojnemu okrajnemu sodišču. Predpisana globa je najmanj 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Že zjutraj "nažgan"

V petek okoli 8. ure so kranjski policisti ustavili 60-letnika, ki je vozil neregistriran moped z nameščenimi registrskimi tablicami, ki ne pripadajo temu mopedu. Za povrh je vozil kar brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo in še pod vplivom alkohola (0,94 mg/l). Moped so mu policisti zasegli. Za voznika tako zdaj policisti glede neregistriranega mopeda vodijo prekrškovni postopek, za druga dva prekrška pa bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

V zadnjih 48 urah so sicer policisti na Gorenjskem obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami, med njimi so v pregledu dogodkov s PU Kranj izpostavili dve.

Na območju Bleda je v petek popoldne pri vožnji s kolesom po gozdni poti navzdol padla 29-letna tuja državljanka. Z reševalnim vozilom so lažje poškodovano prepeljali v zdravstveno ustanovo. Ker je vozila z neprilagojeno hitrostjo, zdaj proti njej vodijo prekrškovni postopek.

Radovljiški policisti vodijo postopek še zoper 55-letnika, ki se je v soboto pol enih zjutraj prav tako samopoškodoval pri vožnji z avtom v krožišču za Šobec. Ugotovili so, da je tudi on vozil z neprilagojeno hitrostjo. Na kraju so bili gasilci in zdravstveno osebje. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v zdravstveno ustanovo.

Drzna tatvina in tatvini

Kranjski policisti so v petek in soboto obravnavali dve tatvini in eno drzno tatvino.

V petek okoli 14.15 sta neznanca v trgovini na območju Kranja pristopila do oškodovanke in ji iz torbice, ki jo je imela na rami, vzela denarnico z vsebino in nekaj gotovine. Policisti o obeh storilcih še zbirajo obvestila.

Slabše pa jo je odnesel nepridiprav, ki so ga v soboto popoldne zalotili pri tatvini izdelkov v trgovini. Izdelke so policisti že vrnili odgovorni osebi trgovine, zoper osumljenca pa bodo podali kazensko ovadbo na državno tožilstvo.

V noči s petka na soboto se je neznanec spravil na tovorno prikolico, parkirano na ograjenem gradbišču na območju Kranja. Odvil je štiri kolesa s pnevmatikami in jih ukradel. Lastnika je oškodoval za približno tisoč evrov. Policisti zdaj še zbirajo obvestila.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.