Škofja Loka: Kamniti most in Trg pod gradom v zelenem

Foto: arhiv Občina Škofja Loka
Foto: arhiv Občina Škofja Loka
Občina Škofja Loka se bo tudi letos pridružila obeleževanju dneva sv. Patrika, irskega nacionalnega praznika. V sredo, 17. marca, zvečer bodo Kamniti most in Trg pod gradom osvetlili z zeleno, irsko nacionalno barvo.
Oglej si celoten članek

Akcijo Global Greening, v kateri po številnih mestih po vsem svetu na dan sv. Patrika izbrane mestne znameitosti obarvajo oziroma osvetlijo v zeleno, je spodbudil Shane Smyth iz partnerskega irskega mesta Bundoran.

Z občine Škofja Loka pojasnjujejo, da se pridružujejo 13 partnerskim mestom iz združenja Douzelage, od švedskega Oxelösunda in Agrosa na Cipru, do Altee v Španiji in Sušic na Češkem, ki bodo v zeleno osvetlila svoje mestne znamenitosti.

Kamniti most oziroma Kapucinski most čez Selško Soro v Škofji Loki je iz 14. stoletja in velja za najstarejši ohranjeni most na Slovenskem, sodi pa tudi med starejše srednjeveške kamnite mostove v Evropi.

Akcijo Global Greening so začeli pred 11 leti z osvetlitvijo sydneyjske operne hiše, letos bodo med drugimi znamenitostmi osvetlili tudi znamenito kolo London Eye, Niagarske slapove, v Sloveniji pa bo prvič z zeleno osvetljen Blejski grad.

Letošnje sporočilo zelene pomladne svetlobe, ki naj prinese novo upanje, povezanost in sodelovanje med ljudmi v času globalne pandemije, je še toliko pomembnejše, sporočajo iz Občine Škofja Loka in dodajajo, da za njih osvetlitev predstavlja tudi nadaljevanje dobrega kulturnega sodelovanja z veleposlaništvom Irske v Ljubljani in irskim veleposlanikom, njegovo ekscelenco, gospodom Mylesom Geiranom".

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.