Šolske potrebščine za 420 šolarjev

Foto: Anže Petkovšek Fotografija je simbolična.
Foto: Anže Petkovšek Fotografija je simbolična.
Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Kranj bo enako kot v preteklih letih pred začetkom šolskega leta delil svojim uporabnikom socialnih storitev šolske potrebščine. Za šolsko leto 2022/2023 jih bo prejelo kar 420 osnovnošolcev.
Oglej si celoten članek

Gre za otroke iz socialno ogroženih družin, katerih starši so uporabniki socialnih storitev Rdečega križa Kranj. Devetnajst deklic in 16 dečkov, ki jih bomo opremili tudi s šolskimi nahrbtniki, bo letos prvič prestopilo šolski prag.

Razdeljevanje šolskih potrebščin bo potekalo v torek, 23. avgusta, in v sredo, 24. avgusta, za zamudnike pa vse do konca avgusta 2022. Uporabnike so predhodno že obvestili o terminih delitve šolskih potrebščin, tako da bo delitev potekala nemoteno, hitro in tekoče, s priporočenim upoštevanjem zdravstveno-varnostnih ukrepov.

"Nakup in razdeljevanje šolskih potrebščin je humanitarni projekt RKS OZ KRANJ, ki je finančno precej zahteven, saj smo v ta namen namenili skupaj 4000 evrov lastnih sredstev," je pojasnil Marjan Potrata, sekretar območnega združenja.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.