Gorenjska
85 ogledov

Šolske potrebščine za 420 šolarjev

Učbeniki in šolske potrebščine Anže Petkovšek Fotografija je simbolična.
Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Kranj bo enako kot v preteklih letih pred začetkom šolskega leta delil svojim uporabnikom socialnih storitev šolske potrebščine. Za šolsko leto 2022/2023 jih bo prejelo kar 420 osnovnošolcev.

Gre za otroke iz socialno ogroženih družin, katerih starši so uporabniki socialnih storitev Rdečega križa Kranj. Devetnajst deklic in 16 dečkov, ki jih bomo opremili tudi s šolskimi nahrbtniki, bo letos prvič prestopilo šolski prag.

Razdeljevanje šolskih potrebščin bo potekalo v torek, 23. avgusta, in v sredo, 24. avgusta, za zamudnike pa vse do konca avgusta 2022. Uporabnike so predhodno že obvestili o terminih delitve šolskih potrebščin, tako da bo delitev potekala nemoteno, hitro in tekoče, s priporočenim upoštevanjem zdravstveno-varnostnih ukrepov.

"Nakup in razdeljevanje šolskih potrebščin je humanitarni projekt RKS OZ KRANJ, ki je finančno precej zahteven, saj smo v ta namen namenili skupaj 4000 evrov lastnih sredstev," je pojasnil Marjan Potrata, sekretar območnega združenja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.