Spet slabše razmere v preddvorskem domu

Foto: arhiv Dom starejših Preddvor Starejši del Doma starejših občanov Preddvor oziroma v grad Turn je zaprt.
Foto: arhiv Dom starejših Preddvor Starejši del Doma starejših občanov Preddvor oziroma v grad Turn je zaprt.
V Domu starejših občanov (DSO) v Preddvoru se razmere vnovič slabšajo: včeraj, v sredo, so v novejšem delu doma vzeli brise stanovalcem, in kar 16 jih je bilo pozitivnih. Trenutno je okuženih 26 stanovalcev in 17 zaposlenih.
Oglej si celoten članek

Že na začetku tega tedna so se na novo s covidom-19 okužili štirje zaposleni, so nam danes sporočili iz DSO Preddvor.
Skupno je bilo v DSO Preddvor od začetka epidemije okuženih 89 stanovalcev in 37 zaposlenih. Na delo se je že vrnilo 20 delavcev.

Ker je še nekaj zaposlenih bilo oziroma so še na bolniški zaradi drugih vzrokov, osebju pomaga Zdravstveni dom Kranj. In sicer pomagajo tri diplomirane medicinske sestre in en zdravstveni tehnik.

Čedalje težje dobijo prostovoljce

Pri delu pa vkjučujejo tudi prostovoljce. Vendar, kot so nam danes razložili, je delo v domu zahtevno, zato tudi prostovoljce za pomoč pri delu s stanovalci dobijo vse težje.  
Po zadnjih podatkih iz sledilnika covid-19 ima občina Preddvor še vedno največji delež okuženih na Gorenjskem. Trenutno ima 84 aktivnih primerov, v sredo je bilo na novo pozitivnih s koronavirusom 22 občanov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.