Gorenjska
626 ogledov

Spet slabše razmere v preddvorskem domu

Dom starejših Preddvor arhiv Dom starejših Preddvor Starejši del Doma starejših občanov Preddvor oziroma v grad Turn je zaprt.
V Domu starejših občanov (DSO) v Preddvoru se razmere vnovič slabšajo: včeraj, v sredo, so v novejšem delu doma vzeli brise stanovalcem, in kar 16 jih je bilo pozitivnih. Trenutno je okuženih 26 stanovalcev in 17 zaposlenih.

Že na začetku tega tedna so se na novo s covidom-19 okužili štirje zaposleni, so nam danes sporočili iz DSO Preddvor.
Skupno je bilo v DSO Preddvor od začetka epidemije okuženih 89 stanovalcev in 37 zaposlenih. Na delo se je že vrnilo 20 delavcev.

Ker je še nekaj zaposlenih bilo oziroma so še na bolniški zaradi drugih vzrokov, osebju pomaga Zdravstveni dom Kranj. In sicer pomagajo tri diplomirane medicinske sestre in en zdravstveni tehnik.

Čedalje težje dobijo prostovoljce

Pri delu pa vkjučujejo tudi prostovoljce. Vendar, kot so nam danes razložili, je delo v domu zahtevno, zato tudi prostovoljce za pomoč pri delu s stanovalci dobijo vse težje.  
Po zadnjih podatkih iz sledilnika covid-19 ima občina Preddvor še vedno največji delež okuženih na Gorenjskem. Trenutno ima 84 aktivnih primerov, v sredo je bilo na novo pozitivnih s koronavirusom 22 občanov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.