Štirje zaplezani, eden huje poškodovan

Foto: PU Kranj Fotografija je simbolična.
Foto: PU Kranj Fotografija je simbolična.
Danes, v nedeljo, 21. maja, so gorski reševalci ob pomoči helikopterjev rešili pet planincev, od teh štiri tujce, ki so se zaplezali.
Oglej si celoten članek

Okoli 13. ure je na gorskem grebenu med Velikim Zvohom in Vrhom Korena, občina Kamnik, planinec padel po skalah. Gorski reševalci GRS Kamnik so planinca, ki je imel poškodovano glavo in ramo, na kraju oskrbeli, nato ga je helikopter Letalske enote policije prepeljal na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Uro pozneje, malo čez 14. uro sta se na Prisojniku, občina Kranjska Gora, zaradi snega zaplezala tuja planinca. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so s pomočjo združene ekipe GRS Brnik in helikopterjem Slovenske vojske planinca rešili in nepoškodovana prepeljali na Vršič.

Malo pred 19. uro je sledila še tretja reševalna akcija: na pobočju Rušnega vrha, občina Bohinj, sta se zaplezala še dva tujca, eden od njiju si je tudi poškodoval gleženj. Gorski reševalci GRS Bohinj in združena ekipa GRZS-HNMP z Brnika so ju na kraju oskrbeli, z vitlom potegnili v helikopter Slovenske vojske in prepeljali v dolino, poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Iz Gorske reševalne zveze Slovenije so po uspešno zaključenih reševanjih v nedeljo na FB objavili opozorilo, da je v gorah veliko snega, zato je obvezna zimska oprema (dereze, cepin) in tudi topla oblačila.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 18:56 22. Maj 2023.

    V Italiji da poleti helikopter za reševanje planinca z opremo stane 4000€ pri nas je pa brezplačno,zato jih pa je …

  • 07:37 22. Maj 2023.

    Verjetno že desetič ponavljam, da bi vsi tujci morali ob odhodu v gore kupiti posebno zavarovanje, ki bi vključeval tudi …

  • 06:23 22. Maj 2023.

    če v bohinju pustip avto na travici je kazen 200 eurov, če pa v bohinju spležal v korito kakšnega potoka …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.