To soboto dodatni cepilni dan v Kranju

Iz Zdravstvenega doma Kranj sporočajo, da bo v soboto, 5. junija, v Vojašnici Petra Petriča Kranj dodaten dan cepljenja proti covidu-19. Pričakujejo nov dnevni rekord v številu cepljenih.
Oglej si celoten članek

Osebje Zdravstvenega doma Kranj, ki izvaja cepljenje proti covidu-19 v telovadnici vojašnice na Bleiweisovi cesti, se je na hitro organiziralo in na sobotno cepljenje povabilo 1444 ljudi. Sicer v Kranju povprečno cepijo po 1000 občanov Kranja, Šenčurja, Nakla, Cerkelj, Jezerskega in Preddvora na dan, največ so jih doslej našteli 1216 v enem dnevu.

V soboto bodo prišli na vrsto prijavljeni v maju prek aplikacije zVEM in tisti prek eUprave. S cepljenjem bodo začeli ob 7.15, končali pa v popoldanskih urah.

Potrebno se je naročiti, cepiva ni mogoče izbirati

V ZD Kranj zaradi zanesljivosti še vedno prednostno zbirajo prijave za cepljenje prek lastnega spletnega obrazca, v soboto pa bodo prvič cepili tiste, ki so se prijavili prek državnega portala zVEM. Seznam so prečistili in vnesli v hišno aplikacijo.

Cilj sobotne akcije je, da zaradi velikega dodatnega števila čakajočih za cepljenje zmanjšajo delež vpisanih za prvi odmerek. Cepljenje bo potekalo v skladu s strategijo: do 13. ure bodo cepljeni starejši od 50 let, nato mlajši. Starejših je nekaj čez 1000, mlajših malo pod 400.

Poudarjajo, da to ne bo cepljenje odprtega tipa, ampak še vedno izključno z naročanjem. Tako bo v Kranju do nadaljnjega tudi ostalo, saj število prijav še ne pojenja. Cepiva uradno ni mogoče izbirati, na zalogi pa imajo vsa štiri v Sloveniji registrirana cepiva.

Današnji podatki

Po podatkih, objavljenih na spletni strani NIJZ na današnji dan, 3. junij, so doslej z enim odmerkom cepili 19.503 občane Mestne občine Kranj oziroma 34,1 odstotka vseh, z dvema odmerkoma pa 12.102 oziroma 21,2 odstotka.

Najboljšo precepljenost med šestimi občinami, ki jih pokriva Zdravstveni dom Kranj, ima trenutno občina Jezersko: z enim odmerkom so doslej cepili 40,9 odstotka občanov, z dvema pa 24,7 odstotka.

Najslabša precepljenost  med šesterico je po podatkih NIJZ v občini Cerklje na Gorenjskem: en odmerek cepiva proti covidu-19 je prejelo 29,4 odstotka občanov, po dva odmerka pa 17,3 odstotka.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.