Gorenjska
520 ogledov

To soboto dodatni cepilni dan v Kranju

cepljenje
Iz Zdravstvenega doma Kranj sporočajo, da bo v soboto, 5. junija, v Vojašnici Petra Petriča Kranj dodaten dan cepljenja proti covidu-19. Pričakujejo nov dnevni rekord v številu cepljenih.

Osebje Zdravstvenega doma Kranj, ki izvaja cepljenje proti covidu-19 v telovadnici vojašnice na Bleiweisovi cesti, se je na hitro organiziralo in na sobotno cepljenje povabilo 1444 ljudi. Sicer v Kranju povprečno cepijo po 1000 občanov Kranja, Šenčurja, Nakla, Cerkelj, Jezerskega in Preddvora na dan, največ so jih doslej našteli 1216 v enem dnevu.

V soboto bodo prišli na vrsto prijavljeni v maju prek aplikacije zVEM in tisti prek eUprave. S cepljenjem bodo začeli ob 7.15, končali pa v popoldanskih urah.

Potrebno se je naročiti, cepiva ni mogoče izbirati

V ZD Kranj zaradi zanesljivosti še vedno prednostno zbirajo prijave za cepljenje prek lastnega spletnega obrazca, v soboto pa bodo prvič cepili tiste, ki so se prijavili prek državnega portala zVEM. Seznam so prečistili in vnesli v hišno aplikacijo.

Cilj sobotne akcije je, da zaradi velikega dodatnega števila čakajočih za cepljenje zmanjšajo delež vpisanih za prvi odmerek. Cepljenje bo potekalo v skladu s strategijo: do 13. ure bodo cepljeni starejši od 50 let, nato mlajši. Starejših je nekaj čez 1000, mlajših malo pod 400.

Poudarjajo, da to ne bo cepljenje odprtega tipa, ampak še vedno izključno z naročanjem. Tako bo v Kranju do nadaljnjega tudi ostalo, saj število prijav še ne pojenja. Cepiva uradno ni mogoče izbirati, na zalogi pa imajo vsa štiri v Sloveniji registrirana cepiva.

Današnji podatki

Po podatkih, objavljenih na spletni strani NIJZ na današnji dan, 3. junij, so doslej z enim odmerkom cepili 19.503 občane Mestne občine Kranj oziroma 34,1 odstotka vseh, z dvema odmerkoma pa 12.102 oziroma 21,2 odstotka.

Najboljšo precepljenost med šestimi občinami, ki jih pokriva Zdravstveni dom Kranj, ima trenutno občina Jezersko: z enim odmerkom so doslej cepili 40,9 odstotka občanov, z dvema pa 24,7 odstotka.

Najslabša precepljenost  med šesterico je po podatkih NIJZ v občini Cerklje na Gorenjskem: en odmerek cepiva proti covidu-19 je prejelo 29,4 odstotka občanov, po dva odmerka pa 17,3 odstotka.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.