Trem je "zdrsnilo"

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali šest prometnih nesreč, od teh eno s telesnimi poškodbami. Lažje se je v Žireh poškodoval voznik, ki je s ceste zapeljal v jarek.
Oglej si celoten članek

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, je bil voznik, ki se je ponoči poškodoval v Žireh, pod vplivom alkohola (0,83 mg/l). V avtu je bil tudi potnik, ki pa ni  bil  poškodovan. V  nesreči policisti  preverjajo znake kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Že prej, ob 18.40, pa je v Logu v občini Bohinj voznik zaradi utrujenosti trčil v podporni betonski zid in zapeljal v jarek. Nastala je materialna škoda. Preizkus alkoholiziranosti pri njem je bil negativen (0,00). "Zaspanost in utrujenost za volanom sta v prometu resen problem. Edini učinkovit ukrep proti  temu  sta  počitek  in  (vsaj kratkotrajen) spanec, medtem, ko imajo drugi  ukrepi,  recimo  vožnja  z  odprtimi okni, govorjenje ali poslušanje glasnega avtoradia, le kratkotrajen in nepomemben učinek," sporočajo s PU Kranj.

O še enem sinočnjem "zdrsu", prav tako na območju občine Bohinj, poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Malo pred 20. uro je na Rovtarici osebno vozilo zdrsnilo z vozišča v sneg. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so s tehničnim posegom vozilo potegnili nazaj na vozišče in turiste pospremili v dolino.

Škofjeloški gorski reševalci spet na Lubnik

Že drugi dan zapored so imeli delo na Lubniku gorski reševalci GRS Škofja Loka. Kot smo poročali, je 28. februarja na brezpotju na območju Lubnika obtičal planinec: v usklajeni iskalni akciji so ga v dobrih treh urah rešili gorski reševalci, pripadniki civilne zaščite in policisti. Včeraj, 1. marca, malo čez 14. uro pa si je planinka tik pod vrhom Lubnika pri sestopu poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Škofja Loka so jo oskrbeli in na nosilih prenesli na lažji teren do avtomobila ter prepeljali v Zdravstveni dom Škofja Loka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.