Gorenjska
678 ogledov

Trem je "zdrsnilo"

Volan in vožnja Profimedias
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali šest prometnih nesreč, od teh eno s telesnimi poškodbami. Lažje se je v Žireh poškodoval voznik, ki je s ceste zapeljal v jarek.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, je bil voznik, ki se je ponoči poškodoval v Žireh, pod vplivom alkohola (0,83 mg/l). V avtu je bil tudi potnik, ki pa ni  bil  poškodovan. V  nesreči policisti  preverjajo znake kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Že prej, ob 18.40, pa je v Logu v občini Bohinj voznik zaradi utrujenosti trčil v podporni betonski zid in zapeljal v jarek. Nastala je materialna škoda. Preizkus alkoholiziranosti pri njem je bil negativen (0,00). "Zaspanost in utrujenost za volanom sta v prometu resen problem. Edini učinkovit ukrep proti  temu  sta  počitek  in  (vsaj kratkotrajen) spanec, medtem, ko imajo drugi  ukrepi,  recimo  vožnja  z  odprtimi okni, govorjenje ali poslušanje glasnega avtoradia, le kratkotrajen in nepomemben učinek," sporočajo s PU Kranj.

O še enem sinočnjem "zdrsu", prav tako na območju občine Bohinj, poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Malo pred 20. uro je na Rovtarici osebno vozilo zdrsnilo z vozišča v sneg. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so s tehničnim posegom vozilo potegnili nazaj na vozišče in turiste pospremili v dolino.

Škofjeloški gorski reševalci spet na Lubnik

Že drugi dan zapored so imeli delo na Lubniku gorski reševalci GRS Škofja Loka. Kot smo poročali, je 28. februarja na brezpotju na območju Lubnika obtičal planinec: v usklajeni iskalni akciji so ga v dobrih treh urah rešili gorski reševalci, pripadniki civilne zaščite in policisti. Včeraj, 1. marca, malo čez 14. uro pa si je planinka tik pod vrhom Lubnika pri sestopu poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Škofja Loka so jo oskrbeli in na nosilih prenesli na lažji teren do avtomobila ter prepeljali v Zdravstveni dom Škofja Loka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.