Trije negativni testi, četrti pozitiven

Foto: Dom upokojencev Kranj
Foto: Dom upokojencev Kranj
Tudi v Domu upokojencev Kranj so potrdili prvo okužbo z novim koronavirusom. Okužena je stanovalka, ki je prišla v dom z zdravljenja v jeseniški bolnišnici. Odgovorno ravnanje v domu ob sprejemu stanovalke pa daje upanje, da se virus ni širil.
Oglej si celoten članek

V Domu upokojencev Kranj do sedaj niso imeli pozitivnih na novi koronavirus, od danes pa je to drugače. V domu so namreč potrdili prvi pozitiven rezultat testa. Gre za novo stanovalko, ki bi morala v dom priti že pred tremi tedni, vendar se je tik pred tem poškodovala in bila odpeljana na zdravljenje v Splošno bolnišnico Jesenice. Pred tednom dni so jo po zdravljenju iz bolnišnice s tremi negativnimi testi nastanili v domu. Kljub temu so se po besedah direktorice kranjskega Doma upokojencev Nadje Gantar, tudi na podlagi izkušenj v škofjeloškem domu, odločili, da jo bodo namestili v sivo cono, ki so jo že imeli pripravljeno. Preden so jo premestili v njeno sobo, pa so včeraj izvedli še eno testiranje in test je bil pozitiven. Stanovalko so tako premestili v rdečo cono, ki so jo takoj vzpostavili. "NIJZ je za enkrat rekel, da ni potrebe, da se zaposleni testirajo, saj so vsi delali z njo v polni zaščitni opremi. Prav tako se ti niso mešali z drugimi zaposlenimi, saj imamo sivo cono posebej ločeno od ostalega dela doma, tako vhod kot tiste, ki tam delajo. Isti bodo sedaj delali tudi v rdeči coni. Stanovalka pa prav tako do sedaj ni imela stika z drugimi stanovalci," pojasnjuje direktorica Doma Nadja Gantar.

Danes bodo v dom dobili še eno stanovalko iz jeseniške bolnišnice. Tudi njo bodo najprej namestili v sivo cono in jo testirali, saj je inkubacijska doba 14 dni. Glede na vse to še vedno ostaja prepoved obiskov, da okužbo zajezijo, še dodaja Gantarjeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.