Gorenjska
218 ogledov

Trije negativni testi, četrti pozitiven

Dom upokojencev Kranj
Tudi v Domu upokojencev Kranj so potrdili prvo okužbo z novim koronavirusom. Okužena je stanovalka, ki je prišla v dom z zdravljenja v jeseniški bolnišnici. Odgovorno ravnanje v domu ob sprejemu stanovalke pa daje upanje, da se virus ni širil.

V Domu upokojencev Kranj do sedaj niso imeli pozitivnih na novi koronavirus, od danes pa je to drugače. V domu so namreč potrdili prvi pozitiven rezultat testa. Gre za novo stanovalko, ki bi morala v dom priti že pred tremi tedni, vendar se je tik pred tem poškodovala in bila odpeljana na zdravljenje v Splošno bolnišnico Jesenice. Pred tednom dni so jo po zdravljenju iz bolnišnice s tremi negativnimi testi nastanili v domu. Kljub temu so se po besedah direktorice kranjskega Doma upokojencev Nadje Gantar, tudi na podlagi izkušenj v škofjeloškem domu, odločili, da jo bodo namestili v sivo cono, ki so jo že imeli pripravljeno. Preden so jo premestili v njeno sobo, pa so včeraj izvedli še eno testiranje in test je bil pozitiven. Stanovalko so tako premestili v rdečo cono, ki so jo takoj vzpostavili. "NIJZ je za enkrat rekel, da ni potrebe, da se zaposleni testirajo, saj so vsi delali z njo v polni zaščitni opremi. Prav tako se ti niso mešali z drugimi zaposlenimi, saj imamo sivo cono posebej ločeno od ostalega dela doma, tako vhod kot tiste, ki tam delajo. Isti bodo sedaj delali tudi v rdeči coni. Stanovalka pa prav tako do sedaj ni imela stika z drugimi stanovalci," pojasnjuje direktorica Doma Nadja Gantar.

Danes bodo v dom dobili še eno stanovalko iz jeseniške bolnišnice. Tudi njo bodo najprej namestili v sivo cono in jo testirali, saj je inkubacijska doba 14 dni. Glede na vse to še vedno ostaja prepoved obiskov, da okužbo zajezijo, še dodaja Gantarjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice