Ukleščenega so nezavestnega rešili iz avta

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Včeraj malo čez 18. uro sta na cesti Kranj-Medvode v naselju Meja v Mestni občini Kranj trčili osebni vozili. V enem od vozil je ostal ukleščen nezavesten voznik.
Oglej si celoten članek

Gasilci GARS Kranj so s tehničnim posegom rešili nezavestnega iz vozila ter ga predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem Nujne medicinske pomoči Kranj. S Policijske uprave so nam danes pojasnili, da je voznik trčil v vozilo pred seboj in da okoliščine kažejo, da je imel povzročitelj zdravstvene težave. Policisti o tej nesreči še vodijo postopek.

Poleg omenjene nesreče so bile včeraj na Gorenjskem še tri, v katerih so se udeleženci telesno poškodovali. V Železnikih Na Kresu je včeraj padla kolesarka - bila je pod vplivom alkohola. V Bohinju je kolesar trčil s traktorjem, v Kranju pa je včeraj zjutraj kolesar trčil v peško: oba naj bi se pri tem lažje poškodovala.

Policija zato poziva k previdnosti in varni uporabi ter souporabi prometnih površin. Predvsem apelira na kolesarje, da so bolj previdni in da poskusijo bolj predvidevati razmere.

Tudi v ponedeljek sta bila namreč v nesreči udeležena dva kolesarja (mlajši kolesar je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v osebni avtomobil. V Britofu pri Kranju sta bila udeležena kolesarka in tovorno vozilo). Konec minulega tedna pa je bilo nesreč, povezanimi s kolesarji, kar 12.

"Če bo vsak udeleženec ravnal varno in med udeležbo v prometu skrbel tudi za varnost drugih, bo verjetnost nastanka nesreč minimalna, prometna varnost boljša, posledice pa blažje, " opozarjajo s Policijske uprave Kranj.

Na Gorenjskem obravnavali 203 prehitrih

Minuli teden, od 9. do 15. avgusta, so gorenjski policisti v vseslovenskem nadzoru merjenja hitrosti obravnavali 203 prekoračitve. Kar 99 voznikov je bilo prehitrih v naseljih, 94 zunaj naselij, 10 pa na avtocesti. Preko celotnega tedna je bil promet zelo gost in z množičnimi zastoji.

Slab primer nespoštovanja prometnih pravil je bil na primer v petek, 13. avgusta, ko je policijska patrulja na območju Bleda in Bohinja izven časa zastojev zaznala kar 73 kršitev prometnih pravil, od tega v 61 primerih zaradi prekoračitev hitrosti vožnje. V 10 primerih so hitrost prekoračili motoristi.

Hitrosti so začele naraščati takoj, ko je promet normalno stekel. Najvišja izmerjena hitrost je bila 116 km/h na omejitvi 70 km/h. Dva voznika sta jo prekoračila celo dvakrat, ker sta bila na relaciji postavljena dva merilnika hitrosti.

"Pozivamo k spoštovanju omejitev hitrosti in prilagajanju vožnje razmeram na cesti!" sporočajo s Policijske uprave Kranj.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.