Gorenjska
1434 ogledov

Ukleščenega so nezavestnega rešili iz avta

Novice: Dispečerski center 112 rešilec nujna medicinska pomoč reševalec Anže Petkovšek
Včeraj malo čez 18. uro sta na cesti Kranj-Medvode v naselju Meja v Mestni občini Kranj trčili osebni vozili. V enem od vozil je ostal ukleščen nezavesten voznik.

Gasilci GARS Kranj so s tehničnim posegom rešili nezavestnega iz vozila ter ga predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem Nujne medicinske pomoči Kranj. S Policijske uprave so nam danes pojasnili, da je voznik trčil v vozilo pred seboj in da okoliščine kažejo, da je imel povzročitelj zdravstvene težave. Policisti o tej nesreči še vodijo postopek.

Poleg omenjene nesreče so bile včeraj na Gorenjskem še tri, v katerih so se udeleženci telesno poškodovali. V Železnikih Na Kresu je včeraj padla kolesarka - bila je pod vplivom alkohola. V Bohinju je kolesar trčil s traktorjem, v Kranju pa je včeraj zjutraj kolesar trčil v peško: oba naj bi se pri tem lažje poškodovala.

Policija zato poziva k previdnosti in varni uporabi ter souporabi prometnih površin. Predvsem apelira na kolesarje, da so bolj previdni in da poskusijo bolj predvidevati razmere.

Tudi v ponedeljek sta bila namreč v nesreči udeležena dva kolesarja (mlajši kolesar je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v osebni avtomobil. V Britofu pri Kranju sta bila udeležena kolesarka in tovorno vozilo). Konec minulega tedna pa je bilo nesreč, povezanimi s kolesarji, kar 12.

"Če bo vsak udeleženec ravnal varno in med udeležbo v prometu skrbel tudi za varnost drugih, bo verjetnost nastanka nesreč minimalna, prometna varnost boljša, posledice pa blažje, " opozarjajo s Policijske uprave Kranj.

Na Gorenjskem obravnavali 203 prehitrih

Minuli teden, od 9. do 15. avgusta, so gorenjski policisti v vseslovenskem nadzoru merjenja hitrosti obravnavali 203 prekoračitve. Kar 99 voznikov je bilo prehitrih v naseljih, 94 zunaj naselij, 10 pa na avtocesti. Preko celotnega tedna je bil promet zelo gost in z množičnimi zastoji.

Slab primer nespoštovanja prometnih pravil je bil na primer v petek, 13. avgusta, ko je policijska patrulja na območju Bleda in Bohinja izven časa zastojev zaznala kar 73 kršitev prometnih pravil, od tega v 61 primerih zaradi prekoračitev hitrosti vožnje. V 10 primerih so hitrost prekoračili motoristi.

Hitrosti so začele naraščati takoj, ko je promet normalno stekel. Najvišja izmerjena hitrost je bila 116 km/h na omejitvi 70 km/h. Dva voznika sta jo prekoračila celo dvakrat, ker sta bila na relaciji postavljena dva merilnika hitrosti.

"Pozivamo k spoštovanju omejitev hitrosti in prilagajanju vožnje razmeram na cesti!" sporočajo s Policijske uprave Kranj.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.