Uporaba nedokončanega pumptracka je nevarna!

Foto: Mestna občina Kranj
Foto: Mestna občina Kranj
Konec tedna je po spletu zaokrožil posnetek bežečih otrok pred redarji na Planini v Kranju. Ob tem so mnogi krivdo in zgrožanje usmerili na veljavne ukrepe zaradi širjenja koronavirusa. Na Mestni občini Kranj ob tem pravijo, da so slednji pri tem zelo majhno vlogo.
Oglej si celoten članek

Na Planini v Kranju so se v četrtek ob prihodu redarjev razbežali mladi, ki so se v večji skupini zbrali na zelenici med bloki. Ob tem je nastal posnetek, ki je na Facebooku sprožil burne odzive. Kar nekaj komentarjev je usmerjenih v nestrinanje s trenutnimi ukrepi zaradi širjenja novega koronavirusa. Nekateri izpostavljajo, da država uničuje otroke, ki jim prepoveduje druženje. A ozadje zgodbe je popolnoma drugačno.

 

 

Kranjski podžupan Janez Černe je zapisal, da so pri tem posredovanju redarjev ukrepi proti širitvi koronavirua imeli zelo majhno vlogo. "To je nedokončano gradbišče, na kar se (žal neuspešno) opozarja že dalj časa. Na gradbišču so table, da je vstop prepovedan, zaprto je tudi z gradbeno ograjo. Opozarja se dalj časa tudi prek družbenih omrežij. Bežijo, ker so strgali ograjo in ker vedo, da je na gradbišče prepovedano. Preden je igrišče sploh odprto, je velik del že uničen. Naj počakajo, da se dela dokončajo in se vozijo kolikor želijo," je zapisal na svojem Facebook profilu.

 

 

Na nedopustna dejanja na tem območju tako imenovane Planine 3 je tako že pred časom opozarjala tudi kranjska občina. "Pumptrack na Planini 3 še ni do konca zgrajen in opremljen, tudi trava se mora še zarasti. Skratka, gre za gradbišče in je bilo zato tudi zaščiteno z gradbiščno ograjo, a jo je nekdo na silo odstranil. Morebitna uporaba je zaradi nedokončanih del na nekaterih delih nevarna, prepovedana pa tudi zaradi zaščitnih ukrepov za preprečevanje širjenja covid-19 . Naprošamo občane, da ravnajo v skladu z ukrepi in navodili ter tako skrbijo za lastno in zdravje otrok ter drugih okoli njih," so tako že sredi novembra na Facebooku opozarjali na Mestni občini Kranj.

 

Kot smo sicer že poročali, kranjska občina na Planini 3 gradi nov grbinasti poligon ali pumptrack, ki se bo raztezal na približno 500 m2, vozne površine bo dobrih 190 m2, najvišja točka bo 1,3 metra nad tlemi, sestavljen pa bo iz zaobljenih grbin in zavojev, ki bodo med seboj ritmično povezani v krožno celoto.

KOLESARJI Kranjčani bodo lahko krepili vseh šest temeljnih gibalnih sposobnosti

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 07:13 2. December 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - oddličen projekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks

  • 03:58 2. December 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

  • 22:47 30. November 2020.

    www︎.︎Marbie︆.︆net - odličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za sseks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.