V dveh dneh kar 25 prometnih nesreč

Foto: Policija Fotografija je simbolična.
Foto: Policija Fotografija je simbolična.
Gorenjski policisti so včeraj, 31. marca, obravnavali 14 prometnih nesreč, v katerih je bilo poškodovanih pet ljudi. En dan prej, 30. aprila, so obravnavali 11 nesreč s prav tako petimi poškodovanimi. Kar 25 prometnih nesreč sredi tedna v zgolj dveh dneh in 10 poškodovanih so visoke številke, ugotavljajo na Policijski upravi Kranj, in zato pozivajo vse udeležence v prometu k večji previdnosti in zbranosti.
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali, je včeraj, v sredo, na gorenjski avtocesti voznik trčil v naletni meh. Vzrok je bila neprilagojena hitrost in verjetno tudi nižja (še dovoljena) vrednost alkohola (0,24 mg/l). V Kranju pa je voznik trčil v kolesarko, ki je po kolesarski stezi prečkala vozišče. V še enem primeru v Kranju je kolesar padel sam, v okolici Tržiča pa je voznik v kolesarja trčil zaradi izsiljevanja prednosti na križišču. V okolici Kranja, na križišču na Bobovku, pa so policisti včeraj popoldne obravnavali nesrečo dveh vozil zaradi izsiljevanja prednosti.

Kolesar umrl domnevno zaradi zdravstvenih težav

V torek, 30. marca, so škofjeloški policisti obravnavali nesrečo peške, v katero je pri vzvratni vožnji trčil voznik tovornega vozila in jo poškodoval. Kolesarji pa so bili v torek udeleženi v nesrečah na Primskovem in Šenturški Gori, medtem, ko je še en kolesar v okolici Škofje Loke med vožnjo izgubil zavest in domnevno umrl zaradi zdravstvenih težav.

Še ena nesreča se je zgodila, kot smo že poročali, v torek zvečer na avtocesti na Hrušici. Voznik je z osebnim vozilom naletno trčil v priklopnik tovornega vozila, ki je stal zaradi zastoja na Karavankah. Voznika osebnega vozila in njegovega sopotnika so so s tehničnim posegom iz vozila rešili gasilci, nato pa so ju odpeljali v zdravstveno ustanovo. Preizkus alkoholiziranosti je bil pri vozniku osebnega vozila pozitiven, odredili so mu strokovni pregled.

Problematična je zlasti neprilagojena hitrost

"Petindvajset prometnih nesreč sredi tedna v zgolj dveh dneh in večje število poškodovanih udeležencev v teh nesrečah so visoke številke. Zato udeležence pozivamo k večji previdnosti in zbranosti. Problematična je zlasti neprilagojena hitrost, ki je tesno povezana tudi z drugimi dejavniki vožnje. Udeleženci varno souporabljajte prometne površine, kolesarji pa tudi sami bodite pozorni na ravnanja voznikov in poskusite predvideti njihova dejanja," je zapisal mag. Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:37 2. April 2021.

    Kolesarji so večna težava saj jih nihče ne nadzira razen v primeru kršenja zakonodaje zdravstvene inšpekcije z burekom v roki …

  • 07:26 2. April 2021.

    Itak neprilagojena hitrost. Če stojiš, se ne zaletiš...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.