Gorenjska
512 ogledov

V dveh dneh kar 25 prometnih nesreč

Kolesar nesreča Policija Fotografija je simbolična.
Gorenjski policisti so včeraj, 31. marca, obravnavali 14 prometnih nesreč, v katerih je bilo poškodovanih pet ljudi. En dan prej, 30. aprila, so obravnavali 11 nesreč s prav tako petimi poškodovanimi. Kar 25 prometnih nesreč sredi tedna v zgolj dveh dneh in 10 poškodovanih so visoke številke, ugotavljajo na Policijski upravi Kranj, in zato pozivajo vse udeležence v prometu k večji previdnosti in zbranosti.

Kot smo že poročali, je včeraj, v sredo, na gorenjski avtocesti voznik trčil v naletni meh. Vzrok je bila neprilagojena hitrost in verjetno tudi nižja (še dovoljena) vrednost alkohola (0,24 mg/l). V Kranju pa je voznik trčil v kolesarko, ki je po kolesarski stezi prečkala vozišče. V še enem primeru v Kranju je kolesar padel sam, v okolici Tržiča pa je voznik v kolesarja trčil zaradi izsiljevanja prednosti na križišču. V okolici Kranja, na križišču na Bobovku, pa so policisti včeraj popoldne obravnavali nesrečo dveh vozil zaradi izsiljevanja prednosti.

Kolesar umrl domnevno zaradi zdravstvenih težav

V torek, 30. marca, so škofjeloški policisti obravnavali nesrečo peške, v katero je pri vzvratni vožnji trčil voznik tovornega vozila in jo poškodoval. Kolesarji pa so bili v torek udeleženi v nesrečah na Primskovem in Šenturški Gori, medtem, ko je še en kolesar v okolici Škofje Loke med vožnjo izgubil zavest in domnevno umrl zaradi zdravstvenih težav.

Še ena nesreča se je zgodila, kot smo že poročali, v torek zvečer na avtocesti na Hrušici. Voznik je z osebnim vozilom naletno trčil v priklopnik tovornega vozila, ki je stal zaradi zastoja na Karavankah. Voznika osebnega vozila in njegovega sopotnika so so s tehničnim posegom iz vozila rešili gasilci, nato pa so ju odpeljali v zdravstveno ustanovo. Preizkus alkoholiziranosti je bil pri vozniku osebnega vozila pozitiven, odredili so mu strokovni pregled.

Problematična je zlasti neprilagojena hitrost

"Petindvajset prometnih nesreč sredi tedna v zgolj dveh dneh in večje število poškodovanih udeležencev v teh nesrečah so visoke številke. Zato udeležence pozivamo k večji previdnosti in zbranosti. Problematična je zlasti neprilagojena hitrost, ki je tesno povezana tudi z drugimi dejavniki vožnje. Udeleženci varno souporabljajte prometne površine, kolesarji pa tudi sami bodite pozorni na ravnanja voznikov in poskusite predvideti njihova dejanja," je zapisal mag. Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 07:37 02.april 2021.

    Kolesarji so večna težava saj jih nihče ne nadzira razen v primeru kršenja zakonodaje zdravstvene inšpekcije z burekom v roki . Kje so vsa kolesa ,ki smo jih kupili policajem ? Verjetno doma v garaži .

  • stilist 07:26 02.april 2021.

    Itak neprilagojena hitrost. Če stojiš, se ne zaletiš...