V Kranju niso za "nekontrolirano" cepljenje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
"V Zdravstvenem domu Kranj nismo ravno navdušeni nad množičnim cepljenjem, ker je dokaj slabo obiskano in zelo nekontrolirano," je na naše vprašanje, ali je mogoče, da bi tudi v Kranju izvedli cepljenje brez naročanja, odgovorila direktorica ZD Kranj Lili Gantar Žura.
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali, je Zdravstveni dom Škofja Loka včeraj na svoji spletni strani objavil, da bodo v petek, 18. junija, od 10.30 do 13. ure v prostorih TIC na Kidričevi cesti proti covidu-19 množično cepili tudi tiste, ki se niso predhodno naročili. Začeli bodo s cepivom Janssen, pri katerem je dovolj samo en odmerek, nadaljevali pa z AstraZeneco.

Direktorica ZD Kranj Lili Gantar Žura je še pojasnila, da imajo cepiva proti covidu-19 v Kranju dovolj in da imajo "še kar nekaj prijavljenih na cepljenje". V Kranju, kot je znano, cepljenje proti covid-19 organizirajo v vojaški telovadnici na Bleiweisovi.

Najnovejši podatki

Po podatkih NIJZ, objavljenih na spletni strani in osveženih danes ob 8. uri, se je na Gorenjskem doslej cepilo z enim odmerkom 80.386 prebivalcev (38,7 odstotka), z vsemi pa 56.209 (27 odstotkov). Najvišjo precepljenost na Gorenjskem imajo občine Bohinj, Bled in Jezersko, najnižjo pa Gorenja vas - Poljane in Železniki (ti dve občini pokriva prav ZD Škofja Loka) in Cerklje na Gorenjskem (pokriva ZD Kranj).
Za Mestno občino Kranj so današnji podatki naslednji: z enim odmerkom je bilo cepljenih 37,1 odstotka, z vsemi pa 28,2 odstotka prebivalcev.

V celotni Sloveniji je bilo cepljenih z enim odmerkom 36,8 odstotka prebivalcev, z vsemi pa 26,3 odstotka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.