Gorenjska
83 ogledov

V Kranju niso za "nekontrolirano" cepljenje

Cepljenje cepivo covid-19 Profimedia
"V Zdravstvenem domu Kranj nismo ravno navdušeni nad množičnim cepljenjem, ker je dokaj slabo obiskano in zelo nekontrolirano," je na naše vprašanje, ali je mogoče, da bi tudi v Kranju izvedli cepljenje brez naročanja, odgovorila direktorica ZD Kranj Lili Gantar Žura.

Kot smo že poročali, je Zdravstveni dom Škofja Loka včeraj na svoji spletni strani objavil, da bodo v petek, 18. junija, od 10.30 do 13. ure v prostorih TIC na Kidričevi cesti proti covidu-19 množično cepili tudi tiste, ki se niso predhodno naročili. Začeli bodo s cepivom Janssen, pri katerem je dovolj samo en odmerek, nadaljevali pa z AstraZeneco.

Direktorica ZD Kranj Lili Gantar Žura je še pojasnila, da imajo cepiva proti covidu-19 v Kranju dovolj in da imajo "še kar nekaj prijavljenih na cepljenje". V Kranju, kot je znano, cepljenje proti covid-19 organizirajo v vojaški telovadnici na Bleiweisovi.

Najnovejši podatki

Po podatkih NIJZ, objavljenih na spletni strani in osveženih danes ob 8. uri, se je na Gorenjskem doslej cepilo z enim odmerkom 80.386 prebivalcev (38,7 odstotka), z vsemi pa 56.209 (27 odstotkov). Najvišjo precepljenost na Gorenjskem imajo občine Bohinj, Bled in Jezersko, najnižjo pa Gorenja vas - Poljane in Železniki (ti dve občini pokriva prav ZD Škofja Loka) in Cerklje na Gorenjskem (pokriva ZD Kranj).
Za Mestno občino Kranj so današnji podatki naslednji: z enim odmerkom je bilo cepljenih 37,1 odstotka, z vsemi pa 28,2 odstotka prebivalcev.

V celotni Sloveniji je bilo cepljenih z enim odmerkom 36,8 odstotka prebivalcev, z vsemi pa 26,3 odstotka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.