Valburga: Nov prizidek, drevesa bodo sadili pozneje

Foto: Občina Medvode Vrtec Valburga, prizidek Foto: Občina Medvode Vrtec Valburga, prizidek
Včeraj so v Valburgi pri Smledniku slovesno odprli nov prizidek k nizkoenergijskemu vrtcu iz leta 2012. Zbrane sta nagovorila ravnateljica Vrtca Medvode Romana Epih in podžupan Ivo Rep, ki sta skupaj tudi prerezala trak in odprla nove prostore. Otroci in vzgojiteljice so pripravili kulturni program.
Oglej si celoten članek

Javni Vrtec Medvode deluje na sedmih lokacijah v občini Medvode in bo 1. septembra sprejel 689 otrok, zanje pa bo skrbelo 123 zaposlenih. Tik pred odprtjem prizidka v Valburgi je bilo zanj izdano tudi uporabno dovoljenje, tako bodo otroci dveh oddelkov druge starostne skupine v njem že jutri, 1. septembra.

Prizidek z zeleno streho in arhitekturo se navezuje na vrtec, zgrajen pred 10 leti, po projektu, ki so ga izdelali v podjetju Obrat d. o. o. ga je zgradilo podjetje Lesnina MG Oprema. Pogodbo za gradnjo v vrednosti  822 tisoč evrov so podpisali februarja letos, gre pa, kot poudarjajo na Občini Medvode, za eno večjih naložb v medvoški občini v letošnjem letu.

Foto: Občina Medvode Vrtec Valburga, prizidek
Na tem zemljišču v Valburgi, kjer je nov leseni prizidek, so avgusta lani porušili stavbo iz leta 1912, v kateri je bila najprej gostilna, od leta 1979 naprej pa vrtec. To 110 let staro stavbo oziroma stari vrtec bi morali porušiti že leta 2012 oziroma takoj, ko je bil zgrajen nizkoenergijski vrtec, a ker se je število otrok, vključenih javni vrtec, naglo povečevalo, je stari vrtec navkljub novogradnji ostal v uporabi: v njem so bili trije oddelki otrok. Po inšpekcijski odločbi iz leta 2019, ki je naložila zaprtje vrtca do poletja 2021, so pristojni presodili, da sanacija ni smiselna, in se odločili za rušenje dotrajane stavbe in postavitev prizidka. Samo rušenje je stalo skoraj 40 tisoč evrov, gradnja pa, kot smo že navedli, pa 822 tisoč evrov.

V prizidku sta dva oddelka s sanitarijami in avla z garderobo, zunaj pa je na voljo velika terasa in otroško igrišče. "Na igrišču bomo še zasadili nova dreves in grmovnice ter položili travno rušo, ko bodo vremenske razmere to dopuščale, saj v zadnjih tednih zaradi pomanjkanja padavin in vode to ni bilo možno," so še napovedali iz Občine Medvode.

VALBURGA Zdaj rušijo vrtec, ki bi ga morali že pred devetimi leti

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.