Velika najdba policistov: Zasegli 119 sadik

Foto: PU Murska Sobota Zasežena konoplja Foto: PU Murska Sobota Zasežena konoplja Foto: PU Murska Sobota Zasežena konoplja
Policisti so opravili hišno preiskavo na območju Goričkega.
Oglej si celoten članek

Policisti policijske postaje Gornji Petrovci so  na podlagi odredbe sodišča včeraj opravili hišno preiskavo na območju Goričkega.

"Med hišno preiskavo je bil najden laboratorij za hidroponično gojenje prepovedane droge in v njem 58 sadik konoplje v višini do pol metra," pojasnjuje Suzana Raus iz PU Murska Sobota. "Na podstrešju gospodarskega poslopja je bilo najdeno in zaseženo 11 delno posušenih rastlin konoplje, v rastlinjaku 38 sadik konoplje višine okrog dva metra in deset centimetorv in v samem gospodarskem poslopju še 12 sadik v enaki višini."

Foto: PU Murska Sobota Zasežena konoplja

Policija je našla in zasegla še dve kartonski škatli, v katerih so bili že posušeni delci rastline. Skupno je zasegla 119 sadik in pripomočki za hidroponično pridelavo.

"Po opravljeni analizi bo zoper 40- in 38-letna osumljena podana kazenska ovadba za sum storitve kaznivega dejanja  neupravičene  proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi  sestavinami  za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu kazenskega zakonika," je še pojasnila Rauševa. "Za navedeno kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen od ena do 10 let."

Foto: PU Murska Sobota Zasežena konoplja

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:11 15. Oktober 2019.

    Bravo policija ! Sedaj pa dajte te iste policaje naj poiščejo skrite milijone slovenskih tajkunov !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.