Gorenjska
558 ogledov

Velika najdba policistov: Zasegli 119 sadik

Zasežena konoplja
1/3
PU Murska Sobota
Policisti so opravili hišno preiskavo na območju Goričkega.

Policisti policijske postaje Gornji Petrovci so  na podlagi odredbe sodišča včeraj opravili hišno preiskavo na območju Goričkega.

"Med hišno preiskavo je bil najden laboratorij za hidroponično gojenje prepovedane droge in v njem 58 sadik konoplje v višini do pol metra," pojasnjuje Suzana Raus iz PU Murska Sobota. "Na podstrešju gospodarskega poslopja je bilo najdeno in zaseženo 11 delno posušenih rastlin konoplje, v rastlinjaku 38 sadik konoplje višine okrog dva metra in deset centimetorv in v samem gospodarskem poslopju še 12 sadik v enaki višini."

Zasežena konoplja | Avtor: PU Murska Sobota PU Murska Sobota

Policija je našla in zasegla še dve kartonski škatli, v katerih so bili že posušeni delci rastline. Skupno je zasegla 119 sadik in pripomočki za hidroponično pridelavo.

"Po opravljeni analizi bo zoper 40- in 38-letna osumljena podana kazenska ovadba za sum storitve kaznivega dejanja  neupravičene  proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi  sestavinami  za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu kazenskega zakonika," je še pojasnila Rauševa. "Za navedeno kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen od ena do 10 let."

Zasežena konoplja | Avtor: PU Murska Sobota PU Murska Sobota

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 15:11 15.oktober 2019.

    Bravo policija ! Sedaj pa dajte te iste policaje naj poiščejo skrite milijone slovenskih tajkunov !