Venec za generala

Foto: arhiv Mestna občina Kranj Poklon generalu Rudolfu Maistru v Kranju Foto: arhiv Mestna občina Kranj Poklon generalu Rudolfu Maistru v Kranju
Župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec je danes skupaj z Janezom Tavčarjem, predsednikom Društva general Rudolf Maister Kranj, ob dnevu Rudolfa Maistra položil venec ob njegovem doprsnem spomeniku v Kranju.
Oglej si celoten članek

General Maister je del svoje mladosti preživel v Kranju, kjer je obiskoval osnovno šolo in gimnazijo. V četrtem razredu gimnazije je bil ustanovitelj in urednik dijaškega lista Inter nos.

V Kranju je po generalu poimenovan trg v mestnem središču, kjer stoji tudi njegov doprsni kip. V mestu pa deluje tudi društvo, ki skrbi za ohranjanje spomina in dediščine generala Maistra. Člani društva so pred leti že opozarjali, da bi morali doprsni kip generala prestaviti, saj je slabo viden na pročelju Pavličeve hiše. A v tej hiši na sedanjem Maistrovem trgu 5 je Rudolf Maister stanoval med šolanjem v Kranju.

Letos prvič brez proslave

Ob državnem prazniku Mestna občina Kranj vsako leto v sodelovanju z društvom Rudolfa Maistra in Gimnazijo Kranj organizira proslavo v čast prazniku. Letos je zaradi epidemioloških razmer v državi prvič odpadla.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.