Vnovič so jo iskali na Mežakli in v Dovjem

Foto: PU Kranj Pogrešana Helena Novak.
Foto: PU Kranj Pogrešana Helena Novak.
Včeraj, 9. septembra, so kranjskogorski policisti in gorski reševalci postaje GRS Mojstrana vnovič iskali Heleno Novak z Belce v občini Kranjska Gora, ki je med pogrešanimi že več kakor mesec dni. Preiskali so planino Mežakla in naselje Dovje, a je niso našli.
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali, so 70-letno Heleno Novak nazadnje videli 28. julija letos.

Njeno kolo so našli priklenjeno v Radovni oziroma pri križišču za Jerebikovec.

Doslej so reševalci in policisti že pregledovali območje Mojstrane s širšo okolico, iskal jo je tudi policijski helikopter.

S Policijske uprave Kranj so pojasnili, da so kranjskogorski policisti skupaj z gorskimi reševalci včeraj preverili novo informacijo o domnevni lokaciji pogrešane Helene Novak. Podatek se v iskanju ni potrdil, je sporočil mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj.

Padla pri sestopu s Škrlatice

Gorski reševalci GRS Mojstrana so sicer včeraj popoldne posredovali tudi v nesreči na Škrlatici, poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Na omenjeni gori se je okoli 13.30 pri sestopanju huje poškodovala planinka.

S PU Kranj so danes sporočili, da je planika nosila čelado. Spotaknila se je ob skalo in padla čez manjši skalni skok.

Poškodovano je oskrbela združena ekipa helikopterske pomoči in gorskih reševalcev, v UKC Ljubljana pa jo je odpeljal vojaški helikopter.

Policija ob tej nesreči poziva k previdnost. Predvsem zaradi utrujenosti so pri sestopih v gorah zelo pogosti padci, spotiki in zdrsi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.