Gorenjska
1775 ogledov

Vnovič so jo iskali na Mežakli in v Dovjem

Helena Novak pogrešana PU Kranj Pogrešana Helena Novak.
Včeraj, 9. septembra, so kranjskogorski policisti in gorski reševalci postaje GRS Mojstrana vnovič iskali Heleno Novak z Belce v občini Kranjska Gora, ki je med pogrešanimi že več kakor mesec dni. Preiskali so planino Mežakla in naselje Dovje, a je niso našli.

Kot smo že poročali, so 70-letno Heleno Novak nazadnje videli 28. julija letos.

Njeno kolo so našli priklenjeno v Radovni oziroma pri križišču za Jerebikovec.

Doslej so reševalci in policisti že pregledovali območje Mojstrane s širšo okolico, iskal jo je tudi policijski helikopter.

S Policijske uprave Kranj so pojasnili, da so kranjskogorski policisti skupaj z gorskimi reševalci včeraj preverili novo informacijo o domnevni lokaciji pogrešane Helene Novak. Podatek se v iskanju ni potrdil, je sporočil mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj.

Padla pri sestopu s Škrlatice

Gorski reševalci GRS Mojstrana so sicer včeraj popoldne posredovali tudi v nesreči na Škrlatici, poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Na omenjeni gori se je okoli 13.30 pri sestopanju huje poškodovala planinka.

S PU Kranj so danes sporočili, da je planika nosila čelado. Spotaknila se je ob skalo in padla čez manjši skalni skok.

Poškodovano je oskrbela združena ekipa helikopterske pomoči in gorskih reševalcev, v UKC Ljubljana pa jo je odpeljal vojaški helikopter.

Policija ob tej nesreči poziva k previdnost. Predvsem zaradi utrujenosti so pri sestopih v gorah zelo pogosti padci, spotiki in zdrsi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.