Zaplezala sta se na 1800 metrih

Foto: Policija Helikopter SV, reševanje v gorah.
Foto: Policija Helikopter SV, reševanje v gorah.
Danes, 26. decembra, za reševalce ni bilo praznika. Popoldne sta se na pobočju Robičja v občini Kranjska Gora na okoli 1800 metrih zaplezala dva planinca, poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.
Oglej si celoten članek

V reševalni akciji, ki je stekla ob 13.26, so sodelovali posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu združene ekipe GRZS-HNMP in gorski reševalci GRS Kranjska Gora. Planinca so nepoškodovana prepeljali v dolino.

Tudi v prihodnje bodo reševali s srcem

Gorska reševalna zveza Slovenije je pred dvema dnevoma na Facebooku objavila, da je bilo leto 2022 naporno: 659 reševalnih akcij v gorskih nesrečah in drugih težko dostopnih terenih.

V čestitki ob novem letu pa so zapisali:"Kljub vsemu pa vam v letu, ko obeležujemo 110. obletnico organiziranega gorskega reševanja lahko rečemo: Gorski reševalci in reševalke smo reševali, rešujemo in bomo reševali PONOSNO in s  SRCEM❤️!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 23:24 26. December 2022.

    Ne samo, da se zaplezajo, poškodujejo, celo umrejo, in takšno reševanje naš proračun veliko stane..Gora navadno ni nora, nor je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.